2011/01/05

Új év és édesség helyett


Remélem mindenkinek jól kezdődött az új éve. Az enyém bizony várakozáson felül. Ki, hogy áll a fogadalmakkal? Én idén nem tettem, egyrészt elfelejtettem, másrészt pedig úgysem tartom be soha, vagyis inkább olyan apró fogadalmakat tettem -ami igazán nem is számít annak- például több hal fogyasztása (de megbocsátható ha nem, hiszen nem tenger mellett élek).

Kinek, hogy sikerül visszarázódni a hétköznapokba? Nekem nagyon nehezen megy, még főzni sem jut eszembe semmi. Remélem majd lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba, csak idő kérdése. Az évet se édeséggel akartam kezdeni a blogon, de ez volt az egyetlen különlegesebb étel amit az elmúlt pár napban készítettem. Pontosabban édesség helyett ajánlom ezt a receptet, annak aki még nem unja a banánt! Nem kell elővenni a habverőt, nem kell bekapcsolni a sütőt, nem krémes, nem piskótás, az egész elkészítése nem vesz igénybe 10 percnél többet és sokkal egészségesebb, mint egy szelet habos sütemény.

Sült banán

Hozzávalók:
banán
tavaszi tekercs tészta
méz
szezámmag
olaj

A banánt vágjuk darabokra, csavarjuk be a beáztatott tésztába, majd forró olajban süssük ki. Csurgassunk rá mézet és szórjuk meg szezámmaggal tálalás előtt.

RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

7 megjegyzés:

  1. Szia!

    BUÉK! :)

    Isteni ötlet, vittem! A két kedvenc desszertem: sült banán karamellöntettel és banán a' la Mexikó. :)) Mivel nálunk nem lehet tavaszitekercs tésztát kapni, én majd rétestésztával próbálom ki, szerintem úgy sem lesz rossz! :)

    Ó... nekem a dolgos-főzős hétköznapok jutottak karácsonyra is, szilveszterre is, de csendes ünnepek voltak, szóval pihi is volt benne. Remélem, 2011 kicsit kalandosabb éve lesz nekem, mint az előző volt... :)

    VálaszTörlés
  2. Duende,
    :) BuéK neked is.

    milyen az a mexikói banán?
    Nem mondom, hogy én nem főztem, de otthon (mármint anyuéknál) voltunk, és most újra itthon, több, mint egy hét után.... :)

    Hát akkor kalandokban gazdag új évet kívánok neked :))

    VálaszTörlés
  3. Sajna én betegen kezdtem, de már lábadozom...
    Tavaszitekercs tészta helyett én palacsintatésztába szoktam kisütni, úgy sem rossz!
    Sikeres Újévet!

    VálaszTörlés
  4. Húha. Várjál, meg kell néznem a blogon. :))

    Na. Tojás nélküli palacsintatésztába, amit kukoricalisztből csináltam, még kevertem natúr kukoricapelyhet is és bő, forró olajban kisütöttem. Fahéjas csokiöntettel tálaltam. Isteni az is. :)


    Köszi szépen! :)

    VálaszTörlés
  5. Először azt hittem, hogy hal. :D Várakozáson felül? Ez izgalmasan hangzik! Minden minden jót az új évre! puszi :)

    VálaszTörlés
  6. Fried banana

    Ingredients:
    banana
    spring roll pastry
    honey
    sesame seed
    oil

    Roll the banana pieces in the sprong roll pastry. Deep fry them in vegetable oil. Serve with honey and sesame seed.

    VálaszTörlés