2012/11/26

Gyorsan valami finomat



Ez egy gyors és rövid bejegyzés lesz, majdnem annyi ideig tart majd elolvasni, mint elkészíteni ezt az ételt. A tésztafélékkel nagyon jó a kapcsolatom, ha tehetném minden nap ezt enném, persze ez nem tenne valami jót a vonalaimnak. Vannak olyan napok amikor sutba vágom a diétás terveim és valami gyors kiadós tésztaételt készítek. Nagy fokhagymarajongóként most egy meglehetősen intenzív szósz készült a tésztához, remélem nem bánjátok.

Már csak 10 nap és elkezdődik a Blogkóstoló a Dining Guide szervezésében. Remélem sokan eljöttök majd és megkóstoljátok az igazi téli desszertet amit készítek. A sütőtökös muffint nem csak sütőtök kedvelőknek ajánlom, hiszen lesz benne még narancs is, na de a receptről majd a hétvégefele többet is mesélek. Na, jöttök?




Spaghetti sült fokhagymával


Hozzávalók:
400g spaghetti
1 fej fokhagyma
1 cgerezd fokhagyma
250g mascarpone
100ml sűrű tejszín (min 30%)
olívaolaj

bors
frissen reszelt parmezán

200 fokra előmelegített sütőben süsd a fej fokhagymát a héjában puhára. A fokhagyma húsát kapard ki és keverd össze a mascarpone sajttal, a tejszínnel és adj hozzá egy gerezd friss, zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint. A tésztát főzd al dente-re, forgasd bele a szószba és szórd meg frissen reszelt parmezánnal.





4 megjegyzés:

  1. Hát ez valami mennyei lehet! Ezt a fiam elolvasná, már mehetnék is a fokhagyma közelébe... Csodás étek! Máris elvittem! A fotók csodálatosak!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis recept,én is vittem!!Hogy segit az a drága kicsike kacsó.

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok :)
    az a kicsike kacsó minden nap kipakol a konyhaszekrényből amíg főzök. Mostanában már utánozni próbál, kavargat a lábasban :)

    VálaszTörlés
  4. Hasonlót szoktam én, és isteni!...no és az a kis kezecske ♥

    VálaszTörlés