tag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post3417831381970488740..comments2023-07-18T05:28:33.486+02:00Comments on Édes és Keserű: Cseresznye, végreVerahttp://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-37045651149531703872011-06-08T20:00:17.195+02:002011-06-08T20:00:17.195+02:00Cherry cobbler
Dough:
100 g flour
50 g almond fl...Cherry cobbler<br /> <br />Dough:<br />100 g flour<br />50 g almond flour (grounded almond)<br />2 tbsp brown sugar<br />50 g butter<br />1 small egg<br />Pinch of salt<br /> <br />For the filling:<br />500 g cherry (or sour cherry)<br />2 handful of sliced almond<br />2-3 tbsp brown sugar<br />1 tbsp Amaretto (or few drops of almond flavor)<br /> <br />Preheat oven to 160 C. <br />Mix flour, grounded almond and salt in a bowl. Using an electric mixer beat butter and sugar until soft and pale, then add egg and continue to beat until creamy. Fold creamy mixture into the flour and knead it together. Wrap in plastic and refrigerate for an hour.<br />Roll out the dough to 3-4mm thick.<br />For the filling, mix cherries, sliced almond, sugar and liquor (or almond flavor) and spoon it into a pie pan. Cover it with the pastry and cut edges. Cut a small whole in the middle of the dough.<br />Bake it for 20 minutes or until golden. Serve with vanille ice cream.Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-30747957314910801632011-06-08T09:51:49.628+02:002011-06-08T09:51:49.628+02:00Lehet, hogy jövő szombaton megyek, még meglátjuk.Lehet, hogy jövő szombaton megyek, még meglátjuk.chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-37667083787730781762011-06-07T19:31:49.282+02:002011-06-07T19:31:49.282+02:00mostanában nem jártam náluk... de ott biztosan van...mostanában nem jártam náluk... de ott biztosan van. Mostanában pedig nem is fogok menni, mert sűrű a program. Vagy majd meglátjukVerahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-30890745337769308502011-06-07T18:44:43.557+02:002011-06-07T18:44:43.557+02:00Jo lenne szerezni valahonnan meggyet, a franciäknä...Jo lenne szerezni valahonnan meggyet, a franciäknäl nem lättäl?chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-38413183542719256422011-06-07T13:26:34.184+02:002011-06-07T13:26:34.184+02:00Noémi,
meggyel meg még jobb szerintem :)Noémi, <br />meggyel meg még jobb szerintem :)Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-29577942082008819152011-06-07T11:02:46.393+02:002011-06-07T11:02:46.393+02:00Mmm, ennél jobb nem is kell ebben a melegben! Visz...Mmm, ennél jobb nem is kell ebben a melegben! Viszem a recepted, mert van egy kevés meggyem, úgyhogy már nem töröm a fejem, mi legyen belőle.chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com