tag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post7229767342139802302..comments2023-07-18T05:28:33.486+02:00Comments on Édes és Keserű: Cheesecake fagyi & szendvicsVerahttp://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-56691973629182896482011-05-26T16:07:43.097+02:002011-05-26T16:07:43.097+02:00Eszméletlenül gyönyörű a kèp!!
És tetszik a recep...Eszméletlenül gyönyörű a kèp!! <br />És tetszik a recept-ötlet, hétvègèn kipròbâlom menta vagy ibolya-fagyival:)Viannehttps://www.blogger.com/profile/13480970714768466276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-70765226446137660452011-05-25T10:13:11.597+02:002011-05-25T10:13:11.597+02:00Fantasztikusan jó!Fantasztikusan jó!Eszterhttps://www.blogger.com/profile/03300302186639211000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-65532482361851779842011-05-24T18:21:03.335+02:002011-05-24T18:21:03.335+02:00Cheesecake ice cream
300 ml milk
200 ml heavy crea...Cheesecake ice cream<br />300 ml milk<br />200 ml heavy cream<br />2 eggyolks<br />200 g cream cheese<br />8 tbsp sugar<br />zest of 1 lemon<br /><br />Heat up milk and cream in a sauce pan. Add eggyolks and cream cheese and stir continously until cream somewhat thickens. (about 15 min) Don't let it boil!!!!<br />Add sugar, lemon zest and let it cool in the refrigerator for few hours, but better the whole night. <br />The next day place the container in the freezer and when it starts to freeze stir it with an electric mixer. Repeat this in every hour for about 4-5x.<br /><br />Cocoa cookies<br /><br />150 g rice flour<br />50 gall purpose <br />1,5 tbsp cocoa powder<br />1/2 tsp soda bicarbonate<br />1 tsp baking powder<br />120 g brown sugar<br />100 g butter<br />1 large egg<br />1 vanille pod or 1 tsp vanille extract<br />pinch of salt<br /><br />Mix flours, salt, soda bicarbonate and baking powder. Beat butter and sugar until creamy then add egg and vanille extract. Fold the butter mixture into the flour and combine. Place the dough in a plastic wrap and refrigerate in for an hour.<br />Preheat oven to 180C. <br />Roll it out to 3-4 mm thick and cut desired forms. Bake it for 10 min. Let it cool on a wire rack.Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-47794912318123778902011-05-24T18:20:51.836+02:002011-05-24T18:20:51.836+02:00Biztos voltam benne, hogy ez a recept tetszeni fog...Biztos voltam benne, hogy ez a recept tetszeni fog :) köszi mindenkiVerahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-71900816316738323072011-05-24T16:18:44.454+02:002011-05-24T16:18:44.454+02:00Ez nagyon király!Ez nagyon király!Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-79882110304291009762011-05-24T14:18:57.000+02:002011-05-24T14:18:57.000+02:00Eszméletlen jól néznek ki! A keksz is nagyon tetsz...Eszméletlen jól néznek ki! A keksz is nagyon tetszik, főleg a rizsliszt miatt. Ez lesz a vasárnapi desszert!chriesihttps://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-40057770619732764822011-05-24T12:48:06.620+02:002011-05-24T12:48:06.620+02:00Csodaszépek! Mint mindig :)Csodaszépek! Mint mindig :)Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-42921074844859798302011-05-24T12:13:28.548+02:002011-05-24T12:13:28.548+02:00Reni,
Igen, az az összeállítás sem rossz :)
Anna,...Reni,<br />Igen, az az összeállítás sem rossz :)<br /><br />Anna,<br />Mindenképpen tedd egy kis időre fagyasztóba, úgy biztosan egyben marad. Előre tudsz készíteni kb. 12 adag szendvicset.Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-3496186861355361582011-05-24T12:02:31.098+02:002011-05-24T12:02:31.098+02:00Akartam kérdezni, hogy a fagyitól nem ázik-e el a ...Akartam kérdezni, hogy a fagyitól nem ázik-e el a keksz, de mire elázna, addigra a fagyi is kifolyik belőle...Tehát gondolom csak annyit kell megkenni a fagyival, amennyit rögtön meg is eszünk, nem? Vagy a fagyival összeragasztott kekszet betesszük a fagyasztóba?<br />AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-34264221217647593682011-05-24T11:12:17.363+02:002011-05-24T11:12:17.363+02:00Jujujujj! Ez olyan szép!
Én mascarpones eperfagy...Jujujujj! Ez olyan szép! <br /><br />Én mascarpones eperfagyival töltöm az én verziómat :) Szerintem hamarosan csinálok én is :) Bár lehet most bevárom a málnaszezont, mert már az orromon is eper folyik :)Renihttps://www.blogger.com/profile/10171797802023055531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-40807422253742144332011-05-24T11:08:57.965+02:002011-05-24T11:08:57.965+02:00Hopppá, már javítom is :)Hopppá, már javítom is :)Verahttps://www.blogger.com/profile/06437424790754025105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4513251405792378768.post-62948765479700740482011-05-24T11:04:37.298+02:002011-05-24T11:04:37.298+02:00Ezt úgy, de úgy megkívántam. Hol lehet kóstolni? :...Ezt úgy, de úgy megkívántam. Hol lehet kóstolni? :)<br />A kódolás kicsit érdekes lett a recepten, de ilyen rusztikus nyelvezeten még talán jobb is. :)J.E.D.noreply@blogger.com