Nagyon sok fajta zöldség van amiből isteni salátát lehet varázsolni pár hozzávalóból. Nem csak főétel mellé. Ez a legnagyobb baj, hogy nálunk valahogy nincs nagy kultúrája a salátázásnak, általában hús mellé esszük.
A cikória kicsit kesernyés növény, van piros és fehér változata is. Rosttartalmának köszönhetően elősegíti az emésztést és ásványi só tartalma is jelentős. Lehet nyersen, főzve és grillezve is fogyasztani. Ezt most friss kecskesajttal, körtével és mézzel ettem. A méz és a körte kicsit tompítja a keserű ízt. Nem is kell más egy könnyű ebédhez, vagy amikor csak "úgy enne valamit" az ember.
Hozzávalók:
cikória
friss kecskesajt
körte
méz
A cikóriát felvágom, rámorzsolom a kecskesajtot, rádobom a körtét, és mézet csurgatok rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése