
Azt tudni kell, hogy a férjem nem szereti a curry-t, állítása szerint. Eddig azonban bármilyen curry-s ételt csináltam mindig az utolsó szemig elpusztította. Akkor most nem szereti a curry-t vagy csak a hangzásával van problémája?
A képet előbb látta, mint a vacsorát, és az első kérdése az volt, hogy ez leves e. Hát nem, nem leves, főleg, hogy pálcika van mellette és nem kanál. A curry általában így néz ki.
Hozzávalók (2 főre):
50 dkg kacsahús
olaj
2 tk madras curry
2 kafir lime levél (elhagyható)
1 ek halszósz
1 konzerv kókusztej
2 dl víz
lime
csili
bazsalikom
A húst felkockázom, és 1 ek olajon (én szezámolajon) megpirítom, és hozzáadom a curry port. Felöntöm kókusztejjel és a vízzel, hozzáadom a halszószt, a leveleket, és addig főzöm amíg a hús megpuhul. Én belefacsartam fél lime-ot, és tálalás előtt megszórtam bazsalikommal és csilivel. Rizs passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése