Itt az idő bizony. Egyre melegebbek a napok, és én bizony már beüzemeltem a grillsütőt. Igaz, hogy még nem kinnt ettünk a kertben, de ami késik nem múlik. Így is nagy volt az élmény. Szeretem a picit füstös beütését a húsnak. Egészen más ízélmény a grillezett étel, mint bármi. Az az igazság, hogy ez nekem, különösen nyáron jobban esik, mint akármilyen 5 csillagos étterem menüje.
A recept amit hoztam bárányról szól, de nyugodtan helyettesíthejük más fajta hússal is. És nem kell nyársra húzni ha nem akarjuk, szeletben is tökéletes lesz az a hús. Az a lényege, hogy a pácban minimum pár órát, de a megfelelő íz kedvéért legalább 1 napot érleljük a hűtőben. Akkor veszi át a hús igazán a fűszerek ízét.
Bárány citromos fűszeres pácban
Hozzávalók (kb. 30-40 dkg húshoz):
30-40 dkg bárány kockákra vágva
2 fokhagyma
2 ág rozmaring
2 zsályalevél
1 Bio citrom (mert kezeletlen a héja)
1 tk pirospaprika (őrlemény)
csili (ízlés szerint)
bors
olivaolaj
hagyma, paprika
A citromot vékonyan meghámozom, kinyomom a levét és egy tálba teszem. A fokhagymát és csilit felszeletelem, majd az összes fűszert hozzáadom a citromhoz, öntök rá olivaaolajat (kb 14 ek) és a húst is a tálba teszem, majd alaposan elkeverem. Lezárom a dobozt, és a hűtőben pihentetem 1 napot.
Ha nyársat készítünk, akkor felváltva tegyünk rá húst, paprikát és hagymát.
_________________________________
És egy jó hír, nekem. Tegnap este kaptam egy emailt a gettyimages-től, amelyben tudatták, hogy kiválasztottak 5 képemet, ami az oldalukon meg fog jelenni (persze az én beleegyezésemmel), és ezt a világon akárki megveheti majd :) A meglepetés óriási, hiszen nem jelentkeztem náluk, csak megtaláltak.
A kiválasztott képek:
14 megjegyzés:
Gratulálok a jó hírhez! Szuperek a képek, amiket kiválasztottak! Legalább kapsz érte néhány %-ot? :)
Köszönöm szépen, és igen :)
Én benne vagyok! Jöhetek? :) Imádok grillezni!
A hírhez pedig gratulálok! Nekem is tetszenek a képeid :))
Gyere, szeretem a vendégeket. Ha most elindulsz éjfél körül itt is vagy autóval :)
köszi :)
Gratulálok!!! Váóóóó! :)
Jajjj, grillezés... a gyengém... Tegnap a lasagne-ám azért is lett olyan isteni, mert túl teletettema tálat és kiforrt a leve. Rá a sütő alján lévő alufóliára. A lakásban nem lehetett látni, akkora füst volt - de az ételt is befüstölte és valami fergeteges lett! Azt a kis szellőztetést megérte... :))
Gratulálok, nagyon jók a képek.Úgyhiszem kedvet csináltál mindenkinek a grillezéshez.Puszi Anya
Duende,
köszi :)
Ilyen benti grillezést én is csináltam már :)))) Olyan mintha kemencében sült volna :)
Huuu ez fantasztikus!!!!!!!!!!! :D Gratulälok!!!
Gratulálok, Vera!!! :))
Nem semmi, ez nagy szó! :)
Bár nem is csodálkozom, mert imádom az összes képedet!! :))
:) hát, köszönöm szépen :)))
Gratulálok a jó hírhez!! :)
Nagyon kreatív vagy, ennyi remek receptet kitalálni és hozzá ezek a csodás képek!!!
Szívesen jövök hozzád nézelődni, olvasgatni. :)
Köszönöm szépen, örülök neki, hogy jól érzed magad nálam :)
A receptek nem mindegyik saját találmány, némelyik már jól bevált recept, vagy érdekesség :)
Nem is írtam, hogy gratulálok! Pedig olvastam a bejegyzést :))
Köszi :)
Megjegyzés küldése