2010/04/23

Grillezzünk!


Itt az idő bizony. Egyre melegebbek a napok, és én bizony már beüzemeltem a grillsütőt. Igaz, hogy még nem kinnt ettünk a kertben, de ami késik nem múlik. Így is nagy volt az élmény. Szeretem a picit füstös beütését a húsnak. Egészen más ízélmény a grillezett étel, mint bármi. Az az igazság, hogy ez nekem, különösen nyáron jobban esik, mint akármilyen 5 csillagos étterem menüje.

A recept amit hoztam bárányról szól, de nyugodtan helyettesíthejük más fajta hússal is. És nem kell nyársra húzni ha nem akarjuk, szeletben is tökéletes lesz az a hús. Az a lényege, hogy a pácban minimum pár órát, de a megfelelő íz kedvéért legalább 1 napot érleljük a hűtőben. Akkor veszi át a hús igazán a fűszerek ízét.

Bárány citromos fűszeres pácban

Hozzávalók (kb. 30-40 dkg húshoz):
30-40 dkg bárány kockákra vágva
2 fokhagyma
2 ág rozmaring
2 zsályalevél
1 Bio citrom (mert kezeletlen a héja)
1 tk pirospaprika (őrlemény)
csili (ízlés szerint)
bors
olivaolaj

hagyma, paprika

A citromot vékonyan meghámozom, kinyomom a levét és egy tálba teszem. A fokhagymát és csilit felszeletelem, majd az összes fűszert hozzáadom a citromhoz, öntök rá olivaaolajat (kb 14 ek) és a húst is a tálba teszem, majd alaposan elkeverem. Lezárom a dobozt, és a hűtőben pihentetem 1 napot.
Ha nyársat készítünk, akkor felváltva tegyünk rá húst, paprikát és hagymát.
_________________________________

És egy jó hír, nekem. Tegnap este kaptam egy emailt a gettyimages-től, amelyben tudatták, hogy kiválasztottak 5 képemet, ami az oldalukon meg fog jelenni (persze az én beleegyezésemmel), és ezt a világon akárki megveheti majd :) A meglepetés óriási, hiszen nem jelentkeztem náluk, csak megtaláltak.

A kiválasztott képek:

14 megjegyzés:

Zizi írta...

Gratulálok a jó hírhez! Szuperek a képek, amiket kiválasztottak! Legalább kapsz érte néhány %-ot? :)

Édes és Keserű írta...

Köszönöm szépen, és igen :)

Csibe írta...

Én benne vagyok! Jöhetek? :) Imádok grillezni!
A hírhez pedig gratulálok! Nekem is tetszenek a képeid :))

Édes és Keserű írta...

Gyere, szeretem a vendégeket. Ha most elindulsz éjfél körül itt is vagy autóval :)
köszi :)

duende írta...

Gratulálok!!! Váóóóó! :)

Jajjj, grillezés... a gyengém... Tegnap a lasagne-ám azért is lett olyan isteni, mert túl teletettema tálat és kiforrt a leve. Rá a sütő alján lévő alufóliára. A lakásban nem lehetett látni, akkora füst volt - de az ételt is befüstölte és valami fergeteges lett! Azt a kis szellőztetést megérte... :))

Névtelen írta...

Gratulálok, nagyon jók a képek.Úgyhiszem kedvet csináltál mindenkinek a grillezéshez.Puszi Anya

Édes és Keserű írta...

Duende,
köszi :)
Ilyen benti grillezést én is csináltam már :)))) Olyan mintha kemencében sült volna :)

chriesi írta...

Huuu ez fantasztikus!!!!!!!!!!! :D Gratulälok!!!

Niki írta...

Gratulálok, Vera!!! :))
Nem semmi, ez nagy szó! :)
Bár nem is csodálkozom, mert imádom az összes képedet!! :))

Édes és Keserű írta...

:) hát, köszönöm szépen :)))

Thrini írta...

Gratulálok a jó hírhez!! :)
Nagyon kreatív vagy, ennyi remek receptet kitalálni és hozzá ezek a csodás képek!!!
Szívesen jövök hozzád nézelődni, olvasgatni. :)

Édes és Keserű írta...

Köszönöm szépen, örülök neki, hogy jól érzed magad nálam :)
A receptek nem mindegyik saját találmány, némelyik már jól bevált recept, vagy érdekesség :)

Reni írta...

Nem is írtam, hogy gratulálok! Pedig olvastam a bejegyzést :))

Édes és Keserű írta...

Köszi :)

Related Posts with Thumbnails