2011/07/28

Édes-csípős csirkeszárny


Tegye fel a kezét az aki nem szereti a csípős-édes csirkeszárnyat! Na jó, megadom magam, lehet az éppen oldalas is, a lényeg, hogy valóban csípős-édes legyen. Ennek az ételnek a sikerét az is jelzi, hogy az elmúlt hónapban hármoszor került nálunk az asztalra. Kétszer csirkeszárny képében, egyszer pedig mint grillezett oldalas. A hús már madjnem mindegy, majdnem, de szerintem ezzel a kettővel működik igazán a pác. Ha a hétvégén jó idő lesz, és most kivételesen jó időt jósoltak, akkor lehet, hogy felkerül majd a faszénre az oldalas ami a fagyasztóban lapul.

Két dolog kell még ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a vacsora. (1) Jó ropogósra sült krumpli és (2) egy pohár jéghideg sör. Ha lehet ne felejtsük el a szalvétát sem, mert tetőtől talpig maszatosak és ragacsosak leszünk. Ezt nem lehet késsel villával enni. Ahhoz, hogy megfelelő módon élvezhető  legyen ez az étel, ahhoz be kell vetnünk a kezünket, de ez a legjobb benne. Nem kell finnyáskodni,  rágjuk csak le a húst a csontról, úgy az igazi.

Vigyázat: a recept nagyon csípős! Óvatosan bánjunk a cayenne borssal és a chilipehellyel.

A receptért kattints a képre:

© Studer-T. Veronika all rights reserved

3 megjegyzés:

Kati írta...

Még sosem ettem ilyen csirkeszárnyat, de nagyon szeretném azt hiszem.

Vesta írta...

Már épp fel akartam tenni a kezem...de aztán néztem ezeket a képeket, és azt hiszem,nagyon szívesen leülnék ehhez az asztalhoz megvacsorázni! :)

Vera írta...

Kati,
csak annyit mondhatok, hogy isteni

Vesta,
én csak ebben a formában eszem meg a csirkeszárnyat, gondolom ez elmond mindent :)

Related Posts with Thumbnails