2012/12/31

Boldog új évet


Ezzel a remek recepttel kívánok nektek nagyon boldog és sikeres új évet. A recept az Éva Adventben jelent meg, de nem csak az adventi, karácsonyi időszakra ajánlom.
Találkozunk jövőre is.



Karácsonyi gőzőlt puding

Hozzávalók:
250g liszt
200g nádcukor
250ml víz
120g vaj
2 tojás
250g datolya
200g aszalt sárgabarack
100g cukrozott narancshéj
100g cukrozott citromhéj
80ml konyak
100g mazsola
1 tsp sütőpor
1 tsp szódabikarbóna
1 tsp őrölt fahéj
1/2 tsp őrölt gyömbér
csipet őrölt szegfűszeg


Vajazz ki egy 2 literes, magas kerámia sütőformát. Az alját fedd le sütőpapírral. Az aszalt gyümölcsöket vágd apróra és tedd egy tálba. Forrósítsd fel a vizet és olvaszd fel benne a vajat és a cukrot. Hagyd forrni pár percet majd hűtsd le szobahőmérsékletűre. A lisztet keverd el a fűszerekkel, a sütőporral és a szódabikarbónával. Öntsd hozzá a folyadékot és keverd csomómentesre. Forgasd bele a gyümölcsöket és töltsd a masszát a kivajazott kerámia formába. Fedd le a forma tetejét alufóliával és állítsd egy nagy lábasba. (Előzőleg a lábas aljába tegyél egy kistányért vagy rácsot, hogy a forma ne érintkezzen közvetlenül a lábas aljával.) Öntsd félig az edényt forrásban lévő vízzel, fedd le és a tűzhelyen közepes hőfokon gőzőld a pudingot 4,5 órán át. Közben pótold a folyadékot, de mindig forró vizet adj hozzá. Vigyázva emeld ki a vízből a formát és hagyd 30 percet hűlni, majd óvatosan fordítsd ki a pudingot egy tányérra. Porcukorral szórd meg a tetjét és vaníliaszósszal tálald.




6 megjegyzés:

dizájnmenza írta...

Neked is Nagyon nagyon Boldog Új Évet!

Kriszta írta...

Nagyon boldog Új Évet kívánok én is!

Marcsi írta...

Kívánok Nektek is nagyon boldog új évet!!!!

Eva írta...

Boldog új évet, Vera, sok spoon-nal és sok sok Verafotóval! :)

Csilliviri írta...

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy lenne-e kedved szerepelni valamikor vendégként a Kifőztükben?
Köszönöm!
Viki ( csilliviri@gmail.com )

Nathaniel írta...

Really nice photos.
Nathaniel | We Resolve

Related Posts with Thumbnails