2010/01/29

Hóesésben, forralt bor helyett

Nem, nem esik a hó, hanem szakad. Lassan már az ablakon se látok ki, és a kutyát se merem kiengedni a kertbe, mert félek, hogy elveszik a hóban. Most meg ráadásul átváltott szép nagy pelyhekből, hungarocel darabkákra. Ez aztán tél a javából. Na jó, nem mondom, hogy nem szépek a fák behavazva. Csakhogy nekem már nem kell hó, az én naptáram szerint a tél véget ért december 31-én. Jöhet a tavasz!! Jöhet a napfény, a meleg, a tulipánok, nárciszok...

Ehelyett egyszerűen nem lehet mást felvenni, mint bundás csizmát, és sok sok pulcsit nagykabáttal, amiben alig tudok mozogni. Amikor végre hazaérek, nem érzem a kezem, teljesen el van gémberedve, az orrom meg vörös. Úgy nézek ki, mint egy bohóc. Na, ilyenkor jön jól egy pohár meleg ital, ami tetőtöl talpig felmelegíti az embert. Szépen bevackolom magam a fotelbe, magamra csavarok egy plédet és elkortyolgatom. Ha akarom egy kicsit megbolodítom, ha akarom nem. Viszont minden esetben isteni.

Fűszeres almalé

Hozzávalók:
1l almalé
15-20 db szegfűszeg
2 db egész fahéj
Kb. 3 cm friss gyömbér
Calvados (vagy más almapárlat, almabor)

Az almalevet egy lábasba öntöm. Hozzáadom a fűszereket, és felforralom. Ha felforrt, akkor alacsony fokozaton, lefedve még 30 percig főzöm, hogy az ízek összeérjenek.
Ha kész, poharakba töltöm, és minden pohárhoz adok 1 evőkanál Calvados-t. Na persze ez elhagyható, ha valaki nem iszik alkoholt
.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails