De én most valami édeset, és ráadásul krémeset kívántam. A tököt nem akartam túlbonyolítani, gondoltam lesz belőle muffin, a tetején krémmel. Igazából ezt cupcake-nek hívják, de magyarul nem találok rá megfelelő szót. Marad a muffin.
Az ötletet egy kuglóf recept adta, ugyan abba répa kell, de ez majdnem egyre megy. A fűszert meg gondoltam beleteszem a krémbe. Elgondolva jól hangzott, sőt, még annál is jobban, aztán jött a pofáraesés. Nincs itthon tejszínem a krémhez, boltba meg nem akarok mégegyszer elmenni. Marad a vaj. Én, nem szeretem a vajkrémeket. Nem tudom mégis miből gondoltam, hogy ma majd egy varázsütésre megszeretem. Na és itt követtem el a hibát. A muffin maga nagyon jó, de a krém az nekem túl vajas lett a tetjére, de hátha valaki más szereti. Az biztos, hogy én legközelebb fűszeres tejszínt teszek rá.
Sütőtökös muffin, krémmel
Hozzávalók (12 db muffinhoz):12 dkg barna cukor
2 tojás
9 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg sütőtök püré
6 dkg darált mogyoró
1 rúd vanília kikaparva
1 csipet só
6 dkg olvasztott vaj
A cukrot a tojásokkal habosra keverem. A többi hozzávalót egyenként hozzáadom a krémhez és simára keverem. A masszával félig megtöltöm a muffin formákat, 180 fokon kb. 20 percig sütöm. A krémhez, a tojássárgákat és a porcukrot gőz fölött robotgéppel világosra és krémesre keverem, majd hagyom kihülni. A puha vajat, a vanília kivonatot, és a fűszert habosra keverem, és hozzáadom a kihült tojásos krémet. Jól összekeverem, és ha elég szilárd, akkor a muffinok tetjére kenem.
Legközelebb, ezt fogom csinálni: A tejszínes variációhoz, a tejszínt, a cukrot (valószínű, hogy finomra darált nádcukrot) és a fűszert együtt kemény habbá verem, és azt rakom a sütire.
1 megjegyzés:
Nekem is ugyanaz lett, mint neked. Én sem szeretem a vajkrémeset, mondom adok neki egy esélyt.. és rájöttem,h ezután se fogom szeretni. :D Én azt találtam ki, hogy vagy mascarponéval vagy fehércsokival fogom lazítani a vajas cuccot, úgy hátha jó lesz. :)
Ezt a desszertet amúgy megkóstolnám tejszínhabbal. :D
Megjegyzés küldése