
Elmentem a boltba, és vettem 4 borjú érmét (nem tudom pontosan mi a neve, csak szép kerek, és öklömnyi nagyságú), meg apró gombát. nagyon helyesek voltak a kis dobozban. Ha már ilyen húst vettem, akkor a gomba se akármilyen lett, konyakkal ízesítettem. Könnyű, krémes és igazán méltó kiegészítője volt a vacsorának.
Konyakos tejszínes gomba
Hozzávalók (2 főre):
kb. 25-30 dkg gomba
1 vöröshagyma
2-3 dkg vaj
2-3 ek creme fraiche (vagy tejszín, de nem főző)
kb. 1 dl konyak
petrezselyem
só
bors
A vajat felforrósítom és az apróra darabolt hagymát megfuttatom benne. Ezután hozzáadom a megtisztított gombát, sózom, borsozom és fedő alatt pár percig párolom. Ha kész, hozzáöntöm a konyakot, összerázom, és újra pár percig hagyom párolódni. Végül hozzáadom a tejszínt, összeforralom, ha kell utánízesítek, és megszórom petrezselyemmel.

2 megjegyzés:
Most ha azt mondom, hogy a pacallal meg a tatárral én is így vagyok, akkor biztos meglepődsz. ;) :D
Ezt ez étel meg abszolút az én fogamravaló! :D
Teljesen padlót fogtam :)
Megjegyzés küldése