De miért is lett ma desszert! Láttam a boltban egy csudajó formát, és muszáj volt megvennem. Ha már megvettem, akkor ki is kell próbálni, na meg persze az új sütőt is be kell úgy igazán avatni. A végeredmény egy szuper gyors, egyszerű és nagyon finom édesség. 20 perc alatt kész lett sütéssel együtt. A forma még tartogat magában sok receptet, már van is ötletem sósra, édesre egyaránt.
A forma:
Ricottás tejszínes tölcsér
Hozzávalók (6 tölcsérhez):
1 doboz leveles tészta
4 dl tejszín1 doboz ricotta
egy marék mazsola
desszert bor
6-7 ek porcukor
A tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágom, körbetekerem a formákat, és 180 fok-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem. A ricottát elkeverem kb. 6 kanál borral, beleszórom a mazsolát, és óvatosan hozzákeverem a tejszínhez.
Megtöltöm a kisült formákat, és a hűtőbe teszem.
Ha valakinek nincs ilyen formája semmi gond, akkor kis tálkákat is lehet a tésztából formázni és abba tölteni a krémet.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem. A ricottát elkeverem kb. 6 kanál borral, beleszórom a mazsolát, és óvatosan hozzákeverem a tejszínhez.
Megtöltöm a kisült formákat, és a hűtőbe teszem.
Ha valakinek nincs ilyen formája semmi gond, akkor kis tálkákat is lehet a tésztából formázni és abba tölteni a krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése