Persze ez nem tiramisu, csak hasonlít rá. Nincs benne nyers tojás, kávé és kakaó a tetején, de mégis arra hasonlít leginkább. Ajánlom mindenkinek aki nem akar süteményt sütni húsvétra, vagy pedig a nagymamánál úgyis degeszre eszi magát mindenki a jobbnál jobb sütikkel. Ezt nem lehet száz számra gyártani, inkább csak a szűk családnak.
Könnyű krémes, a mandula és a tojáslikőr viszont ad neki egy plusszt. Ha már úgyis van otthon tojáslikőrünk, akkor érdemes egy pár kanállal félretenni, hogy ehhez a desszerthez is maradjon!
Tojáslikőrös tiramisu
Hozzávalók (8 pohárhoz):
5 dl tejszín
250 g mascarpone
4 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
4 ek darált mandula
3 ek tojáslikőr + a babapiskótát beáztatni
babapiskóta
szeletelt mandula a díszítéshez
A tejszínt felverem, hozzáadom a mascarponét, porcukrot, tojáslikőrt és a darált mandulát. A babapiskótát megmártom a likőrben és krémmel együtt rétegezem. A tetejére pirított szeletelt mandulát tettem. Fogyasztás előtt pár órát a hűtőben pihentettem.
7 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet :) én valami gyümölcsös változatot fogok húsvétra készíteni :]
Az is isteni! Gondolkodtam a gyümölcsön is, de még nincs annyi fajta friss, fagyasztottból meg nem akartam.
Ez nagyon jól néz ki! Jó ötlet, nagyon finom lehet a tojáslikőrrel és a mandulával! :)
Köszi! Hogy milyen finom azt magyarázza, hogy a férjem 2 pohárral evett meg, a többit meg eldugtam a hűtő hátuljába :)
Szeretem a poharas krémeket :)
Ez nagyon jó ötlet! Párom úgyis mindig odavan, hogy a tiramisuban nyers tojás van, bár én ezt megoldottam jégkrémként... :-) Jól hangzik, kipróbálom majd! És a tojáslikőrt is mert nagyon szeretem!
Pocak Panna!
Az enyém nem is gondolná, hogy a tiramisuban nyers tojás van, és nem érzek kényszert, hogy felvilágosítsam, mert akkor nem biztos, hogy ő is megenné :)
Megjegyzés küldése