2010/04/16

Rózsaborsos zabkeksz


Kifejezetten szeretek kekszeket készíteni, nagyon hálás kis édesség. Könnyű megcsinálni, sokáig eláll és ha az ember rágcsálni szeretne valamit mindig kéznél van. A cukrot leszámítva nagyon egészsége keksz, hiszen zabpehellyel készült. A rózsabors teszi pikánssá, de ezt mindenki mértékkel adagolja, mert ami nekem még finom, lehet másnak túl sok.

Egy pohár kávé vagy tea mellé, de pici lekvárral is akár uzsonnára kíváló.

Rózsaborsos zabkeksz

Hozzávalók (kb. 20 darab):
6 dkg liszt
14 dkg zabpehely
9 dkg vaj
8 dkg barna cukor
1 tojás
1/2 rúd vanília
1/4 tk sütőpor
egy csipet só
2 tk apróra zúzott rózsabors (vagy ízlés szerint)

A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliát és a tojást. A száraz hozzávalókat is elkeverem, és beleöntöm a tojásos keverékbe. Kis golyókat formálok, majd lenyomogatom őket. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom kihűlni.


4 megjegyzés:

Niki írta...

A rózsabors meglepett, de biztos finom és pikánssá teszi. Van is itthon, lehet kipróbálom majd valamikor. :)

Édes és Keserű írta...

Szeretem, hogy fűszeres. Ha kipróbálod, akkor kezd csak a bors negyedével, és kóstold meg a tésztát, ha kell még mindig tehetsz bele :)

Alexandra írta...

Nagyon szép teríték! Már megint :)

Édes és Keserű írta...

Köszönöm :) PIP home.

Related Posts with Thumbnails