Gyerekkorom óta nagy kedvencem a borsó. A mai napig ha otthon vagyok nagy valószínűséggel borsólevest vagy borsófőzeléket készít nekem a mama. Bár nem vagyok benne biztos, hogy a család többi tagja is olyan kitörő lelkesedéssel fogadja, mint én. Most azonban kicsit elrugaszkodtam a magyar konyhától, és egy mediterrán beütésű borsólevest készítettem. Az a nagy csokor bazsalikom teszi még zöldebbé az egyébként is zöld levest. Nagyon frissítő, zsenge, nyári leves lett az eredmény.
A mai recept szintén a Gasztrotippen olvasható, még a szezonális zöldborsóval kapcsolatban.
5 megjegyzés:
Csodás, ma meg is csinálom! Épp várakozik egy adag kifejtett cukorborsó a hűtőben! :)
Duende! Szerintem nem fogod megbánni, én a héten kétszer is csináltam.
Gyönyörű kép és finom leves! Gratula :)
Gyönyörű! Bejönnek az ilyen üdítő levesek :)
Kriszti! Kisanyó!
Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik. A leves meg tényleg nagyon friss, és nincs rá jobb szó... zöld :)
Megjegyzés küldése