Már van cseresznye a boltban, és annyira megörültem neki, hogy gyorsan vettem is pár dobozzal. Egyszerűen imádom a cseresznyét, de csak a roppanósat. Persze a szomszédból származik, olasz termés még, de ami késik nem múlik, előbb utóbb itt is fog teremni. Valamiben meg kellett örökítenem ezeket a csodafinom szemeket, így lett belőle bon bon. Persze ez nem is Mon cheri, mert azt nem szeretem, de ez a változat is kiérdemli azt a nevet.
A cseresznyéket marcipán és csokoládé öleli körbe, és mivel rajta hagytam a szárát, nagyon mutatósak voltak. Ugyan rumba áztattam a szemeket, de utólag gondolva Amarettóban még jobb lett vona, de késő bánat. Mutatós ajándék is lehet, de azonnali fogyasztásra ajánlom a friss gyümölcs miatt.
Mon Cheri azaz Rumos marcipános cseresznye
Hozzávalók (30 darabhoz):
30 szem cseresznye a szárával
20 dkg marcipán
kb. 25 dkg 70%-os étcsokoládé
rum (vagy amaretto)
A cseresznyéket kimagozom, és 5-6 órára rumba (vagy amarettóba áztatom). (Lehet egész éjszakára is az alkoholban hagyni ha valaki erősebben szereti). A puha marcipánt vékonyra nyújtom, köröket szaggatok, és körbefogom fele a cseresznyét. kb. 1 órát hűtőben pihentetem, hogy a marcipán megkeményedjen.
Gőz fölött felolvasztom a csokoládét, megmártom benne a cseresznyéket és sütőpapírra teszem száradni.
10 megjegyzés:
Csoda jól néz ki! És nagyon finom lehet! Én karácsonyra mentolos koktélcseresznyéket mártottam csokoládéba (ugyanígy szárasan), és azt is csak ajánlani tudom (www.kreatorta.blogspot.com).
Fantasztikus!!!!!
Nagyon ötletes!
Miket találsz ki? (szerencsére:))
Melinda! Sajnos nem szeretema zöld koktél cseresznyét :(
Sajtkukac, Thrini, Kata! Köszi, örülök, hogy tetszik :)
Gyönyörűséges!...és ott bújik a marcipán :) naaagy kedvencem.
Eszméletlen! Imádom a mérleget, a mama konyhája jut eszembe róla :))
Hat te nem nyaralni vagy? :)
a merleg uj szerzemeny, nem tudtam ott hagyni :) 60-as evekben keszult, imadom :)
Ezt még én is megenném, pedig nem szeretem a cseresznyét.Guszta
Puszi Anya
Megjegyzés küldése