2010/08/30

Krémsajtos quiche


Még jómúltkor készítettem ezt a harapnivalót füstölt lazac mellé. Nagyon ritkán eszünk halat, sajnos, de az nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szeretjük. Egyszerűen ha választanom kell a friss zöldség vagy fagyasztott hal között, akkor én az előbbire szavazok. A füstölt lazac véleményem szerint krémsajttal az igazi. Biztosan vannak olyanok, valószínű többen is, akik szimplán vajas pirítósra esküsznek ehhez az ételhez, de engem nem lehet meggyőzni.

Most azonban kedvem volt valami mást is kipróbálni mellé, így született meg ez a krémsajtos quiche. Elképesztően egyszerű péksütemény és mivel a töltelékben krémsajt van, így jó párost alkotott a lazaccal is -plussz a kaviárral, de hiába próbálkozom ezzel, valahogy nem fog a kedvenceim listájára felkerülni. Magában is finom, könnyű étel, ha még valaki emlékszik rá, ezt jellemeztem úgy, hogy a franciák pizzája. Ideális étel -vagy vendégváró- ha gyorsan valami könnyűt szeretnénk fogyasztani.

Krémsajtos quiche

Hozzávalók (kb. 40 dkg tészta):
20 dkg liszt
13 dkg hideg! vaj
1 tojás
1 ek ecet
2 ek víz
1 tk só

Töltelékhez:
1,5 doboz krémsajt (pl. Philadelphia)
3 tojás
bors
petrezselyem

A tésztához a vajat apró darabokban morzsoljuk el a liszttel, adjuk hozzá a tojást, ecetet, sót és vizet. Jól gyúrjuk össze, és pihentessük hűtőben min. 1 órát.
A tésztát nyújtsuk vékonyra (kb. 3 mm),béleljük ki a formát és villával szurkáljuk meg. Még 30 percet pihentessük hideg helyen.
A tojásokat és a krémsajtot keverjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és sózzuk-borsozzuk. Öntsük a tésztára a krémet és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percet. (Ha kisebb formákat sütünk, akkor a sütési idő rövidül!)

2 megjegyzés:

Ancsa írta...

Most talaltam ra a blogodra, nagyon inycsiklandozo!

Vera írta...

Köszi Ancsa, örülök, hogy tetszik!

Related Posts with Thumbnails