Ritka és kivételes alkalom, hogy hétvégén írok a blogra, de roppant szomorú vagyok és csalódott. Ha még valaki nem tudná vagy olyan szerencsés, hogy még pár kósza napfény eljut hozzá, annak elmondom, hogy nálunk beköszöntött az ősz. Először csak azt hittem pár esős nap után újra kisüt a nap, és talán még felvehetem az újonnan vásárolt nyári ruháimat is, de tévedtem. Esik, fúj és ha arra a pár pillantra kiviláglik a nap a felhők közül, már nem az igazi. A levegőben már ott van az ősz, érzem, ráadásul az ecetfám is lassan pirosra vált. Siratom a nyarat, ami nem is volt igazán. Bíztam benne, de még mennyire, hogy még megérleli a paradicsomjaim, de már feladom a reményt, úgy néz ki idén is más paradicsomját kell befőznöm.
Ez biztosra veszem, hogy az egyik utolsó teraszos vacsora képe fenn. Talán lesz még egy kettő, de erre az évre csak ennyi jutott a nyárból. Ugyan a reggeli kávém még odakinn kortyolom el, de már plédbe burkolózva, ködgomolyagokat nézve és fázósan. Akinél még meleg van az használja ki gyorsan a napot és gondoljon rám közben!
Ui: Ha közben holnap újra 30 fok lesz, akkor az egészet visszavonom amit írtam! :)
Ui: és ez volt a 100.bejegyzésem is!
Ui: Ha közben holnap újra 30 fok lesz, akkor az egészet visszavonom amit írtam! :)
Ui: és ez volt a 100.bejegyzésem is!
Spenót gombával és taleggio-val
Hozzávalók (3-4 főre)
10 dkg taleggio sajt (bővebben a sajtról itt)
25 dkg friss gomba
kb. 30 dkg spenót
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
só
bors
10 dkg szalonna
Közepes lángon melegítsünk pár evőkanál olivaolajat, dobjuk bele a felszeletelt gombát és pár percig hagyjuk sülni. Adjuk hozzá a spenótot, a kinyomott fokhagymát és állandó keverés mellett pároljuk készre. Sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a felkockázott taleggio sajtot.
A felolvadt sajt könnyű krémet képez a zöldségeken és egészen különleges ízt ad az ételnek.
A szalonnát kockázzuk fel és süssük meg. Tálalás előtt szórjuk meg az ételt a szalonna darabokkal.
Salátával vagy pirítóssal, esetleg mindekettővel, egy könnyű nyári vacsora!
9 megjegyzés:
Az augusztus nekem mindig a kollégista éveket juttatja eszembe, amikor a barátnőimmel levélváltás során "megbeszéltük", hogy lassan beköltözünk ismét a zárdába. :)
Igen, ilyenkor már másképp süt nap, másképp fúj a szél.
Bár nálunk még 30-34 fokos kánikulát jósolnak a jövő hétre, de a reggel és az este nem olyan mint pl. júniusban. Már néhány nappal ezelőtt is harmatos volt a fű reggel hétkor.
Gyorsan telnek a napok, váltanak az évszakok, hamar elszalad egy év...
Na tessék, jól megvigasztaltalak...:)
Megígérem, hogy gondolok Rád a melegben és kívánom, hogy felétek is legyen szép napsütés!!!!
Thrini! Már a gondoltata is jól esik a 34 fokos melegnek :) (na persze ha az lenne akkor biztosan azt mondanám, hogy túl meleg van)
Én ugyan nem voltam kollégista, hanem albérltben laktam a barátnőmmel, de én mindig vártam a sulikezdést (persze nem a tanulás miatt) :)
Gratula a 100. bejegyzéshez. Azért én még nagyon reménykedek valami jó időben.
máris itt a századik? :) gratulálok hozzá.
hála az égnek itt most újra nyári idő van, most sétáltunk a városban. trikó, rövidgatyó, papucs... én még remélem, hogy legalább szeptember végéig még jó idő lesz :))
Itt is minden reggel hatalmas a köd, és a hétvégi bevásárláskor a hokkaido tök látványa volt a hab a tortán. :( A gomba és Taleggio kombináció szerintem verhetetlen.
Jól hangzik ez az étel, biztos ki fogom próbálni.
Ahogy te a nyarat siratod, én úgy várom már a tavaszt. Igaz, itt a tél egész enyhe volt (a tavalyihoz képest mindenképpen) és valójában a növényeink már legalább két hete érzik a tavaszt, pedig naptárilag még simán tél van.
Az eperfánk tele van barkákkal, a jácintom virágzik, a fűszernövényeim is tele vannak friss levelekkel, a kakukkfüvem virággal.
De azért ha árnyékban vagyok én még fázom.
Ági, Reni, bizony már 100.... köszi, öregszünk :)
Alexandra,
Dejó neked, hogy már jön a tavasz, és aztán a nyár, amikor mi itt vacogunk majd :)
Imádom, és biztosan te is, ahogy lassan virágbaborulnak a fák. Az gyönyörű!
Elkészítettem ma vacsorára ezt az ételt, igazán különleges és finom volt.
Igaz, más sajtot tettem hozzá (nem kaptam taleggio-t), de így is elég karakteres lett az íz.
Köszi a receptet :)
Alexandra,
Örülök, ha ízlett. Milyen sajtot használtál helyette?
Megjegyzés küldése