Igazi karácsonyi ital. Nem is, helyesbítek, mert bármilyen alkalomra tökéletes, de ha már karácsony akkor fantasztikus ajándék lehet belőle. Mivel 2 hét múlva -hihetetlen, de igaz- december 24-e lesz, hamarosan elkezdem a készülődést. Már lassan összeáll a lista, hogy milyen kekszek, trüffelek készülnek majd. Az biztos, hogy sok habcsókot kell sütnöm, mivel iszonyú mennyiségű tojásfehérje halmozódott fel egyrészt a fagylalt, másrészt pedig a likőr miatt. Még jó, hogy lehet fagyasztani. De nagyon elkanyarodtam a témától, maradjunk csak ennél az italnál, vagyis italoknál.
Eredetlieg szimpla kókuszos krémlikőr készült, aztán gyorsan továbbléptem és egy másik adagot felturbóztam egy kevés étcsokoládéval, mondván biztosan nem árt neki. Nem, hogy nem ártott neki, de valami fantasztikus lett. Olyannyira, hogy én -aki csak nagyon ritkán iszom alkoholt- alig vártam, hogy lehűljön és fogyasztani lehessen. A jó hír, hogy tejérzékenyek is nyugodtan kipróbálhatják, mivel kókusztejet tartalmaz. Ez a Bounty házi, felnőtteknek készült, iható verziója. Visszafogott kókusz, picivel markánsabb keserűcsokoládé ízzel. Bűnösen finom és krémes.
Kókuszos csokoládélikőr
Hozzávalók:
7 dl kókusztej
3 tojássárgája
20 dkg cukor
10 dkg 70%-os étcsokoládé
3,5-4 dl fehér rum
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. A kókusztejet melegítsük fel, öntsük hozzá a tojást és cukrot. Közepes hőfokon, állandó keverés mellett sűrítsük be amennyire tudjuk (kb. 15 perc). Nem lesz túl sűrű a tojásos krém, de a csokoládé majd épp eléggé besűríti. Adjuk a krémhez az összetört csokoládét és keverjük addig amíg elolvad. Hűtsük le, majd higítsuk a rummal. Hagyjuk a hűtőben egy éjszakát érni. Fogyasztás előtt rázzuk fel.
És ráadásnak a "sima" Kókuszlikőr receptje
Hozzávalók:
fél liter kókusztej
4 tojássárgája
20 dkg cukor
3-3,5 dl fehér rum
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. A kókusztejet melegítsük fel, öntsük hozzá a tojást és cukrot. Közepes hőfokon, állandó keverés mellett sűrítsük be (kb. 15 perc). Hűtsük le, majd higítsuk a rummal. Hagyjuk a hűtőben egy éjszakát érni. Fogyasztás előtt rázzuk fel.
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
22 megjegyzés:
Hmmm, ez is jól hangzik!
Ki is legyen az a szerencsés, aki ezt kapja tőlem karácsonyra? Vajon megérdemli? :)
Can you please send me this recipe in English? It looks lovely!
Thanks,
Adria
És milyen gyönyörű hozzá a kép!
i'd love a copy of the english recipe too! this is written in hungarian, if i'm not mistaken? wish i was more fluent, and that i could read and write it too.
Alexandra,
akárki is lesz, biztos nem fogja visszautasítani :)
Ági,
Köszi
Adria, Rebecca,
Thanks for the interest. Yes, it is Hungarian :)
Here is the English translation, let me know if you have more questions.
Coconut chocolate liquor
700 ml coconut milk
3 egg yolks
200 gr sugar
100 gr bitter chocolate (with 70% cocoa)
350-400 ml white rum
Whisk yolks and sugar in an electric mixer until pale and fluffy, then whisk in the coconut. Pour all in a sauce pan. Stir continuously over low heat until mixture somewhat thickens (15 minutes). It will not be too thick, don’t get worried. Melt in chocolate, it will thicken the cream enough. Let it cool completely then add rum. Let it sit in the refrigerator overnight before consumption. Shake it well before serving.
Kipróbáltam most egy kókuszlikőrt tojássárgája nélkül (sűrített tejjel) de nem lett az igazi :( Viszont sosem csalódok az ilyen, tejes-tojássárgás likőrreceptekben!
Vesta,
Jó tudni, hogy sűríttett tejjel magában nem működik :)
Stunning photo! I will definitely be trying this!
Készül a Bounty likőr: a krém már megvan, most hűl (csak 10 dkg xylitet raktam bele és 85%-os Lindt csokit használtam) - ebben az állapotában csokiöntetnek is remekül elmenne!
Persze, férjem nagy szomorúságára, ajándékba készül...
Ez a kép...
Bakingdom,
Thanks a lot, I'm glad you like it :)
Alexandra,
Hú, remélem ízlik majd :) Azért egy kortyot adjál majd szegény férjednek... :)
Duende,
örülük, hogy tetszik :)
Igen, nagyon ízlik mindkettőnknek :) Nem az a gej, édes likőr, hanem a kellemesen alkoholos fajta.
Egy nagy, amarettos üveg tele lett, az lesz az ajándék. A maradék elméletileg belefért volna egy kisebb limoncellos üvegbe, de a férjem annyiszor rájárt kóstolgatni, hogy mire beleöntöttem, már csak a 2/3-a lett tele... így ez az üveg már a mienk :) Az ő nagy örömére :D
Csodás, nagyon jó, ki fogom próbálni!
Én is megcsinálom! Gyönyörű a fotó!
Hello this looks absolutely delightful. Please send a recipe in english... Thanks!
Baking Bandit,
You'll find the recipe in the comments above. Enjoy!
Hello please send English recipe --- it looks divine!!
Oh Sorry I didnt see your comment... thank you!!!!
Kókusz, étcsoki - imádom! Így jöhet a bűnözés :)
A fotó, pedig ismét nagyon hangulatos!
Mivel az előző adag hamar elfogyott, ma csináltam egy újat, de ezúttal a kókusztejbe tettem egy kevés chili pelyhet. Amikor a csokikrémet kóstolgattam, gondolkoztam rajta, hogy tegyek-e bele többet, de úgy döntöttem nem - jó is, mert az alkohol jobban kihozza a chilis ízt :) Ugyanúgy működik, mint a chilis csokival: először nem érzed a chilit, csak amikor már lenyelted a kortyot, ott motoszkál a torkodban :)
Nagyon finom lett.
:) nem volt az olyan sok, hogy megmaradjon karacsonyig!!!
A chili nagyon jo otlet :)
Fantasztikus jó! Megcsináltam, persze kicsit alakítottam rajta, mert nem használok cukrot és 85%-os csokit használtam, meg kicsit más arányokat de annyira-annyira brutálisan jó!!! :) Majdnem nem érte meg, hogy kihűljön! :) Ha megengeded lehet, hogy felraknám majd a blogomra, persze Téged belinkelve
Megjegyzés küldése