Aminek leginkább örülök az a weboldalam és a képek, de nem ismétlem önmagam, itt már meséltem róla.
BlogSzülinapomra, hogy mindenkinek jusson egy szelet, egy hatalmas, háromemeletes csokitortát sütöttem. Remélem elég lesz! Na nem, azért ennyire nem egyszerű a recept, mert ebben van cékla is, attól lesz finom és nedves a tésztája. Sajnos a tészta nem az én találmányom, itt leltem a receptre (mellesleg ajánlom mindenki figyelmébe a blogot, én már régóta nagy rajongója vagyok). Reméltem, hogy a tésztája majd nekem is olyan megdöbbentően lila lesz, mint Katie-nek, de sajnos nem lett. Vajon milyen céklák vannak Ausztráliában??? A krém viszont jogdíjas, az enyém, az én, sajátbejáratú, keserű csokoládékrémem. Fogyókúrázóknak szigoróan tilos, másoknak pedig nagyon is ajánlott. Csak egy kanállal, meg mégeggyel.....és egy utolsóval..... és lehet, hogy későn szólok, de..... vigyázat, függőséget okozhat!
Céklás csokoládétorta
Hozzávalók (1x 20 cm-es formához)
18 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor
75 g kakaópor
25 dkg porcukor
25 dkg főtt cékla
3 tojás
2 dl olivaolaj
1 tk vaníliakivonat (vagy 1 rúd vanília)
A céklát főzzük puhára, pucoljuk meg és pürésítsük. Keverjük hozzá az olajat, vaníliakivonatot és a tojásokat. A kakaóport, porcukrot és a sütőport adjuk a liszthez, majd keverjük hozzá a céklás masszát. Öntsük a tésztát a formába és 180 fokra elámelegített sütőben süssük kb. 50-60 perc alatt készre. A tetejét takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a tészta.
A képen látható háromemeletes tortához 1,5x vettem a fenti hozzávalókat és 16 cm-es formát használtam.
Keserű csokoládékrém
Hozzávalók (elég sok...)
20 dkg 70%-os étcsokoládé
1 1/2 dl tejszín
7 ek porcukor
15 dkg vaj (jó minőségű)
Melegítsük fel a tejszínt, olvasszuk fel benne a csokoládét majd adjuk hozzá a porcukrot. A vajat keverjük habosra, öntsük hozzá a kihűlt csokoládékrémet és keverjük jól össze. Max. 10 percre hűtőbe is tehetjük mielőtt megkenjük a tortát, hogy szilárdabb legyen.
A krém nem lesz vaj ízű, csupán megköti a krémet.
Ha lehet akkor fogyasztás előtt hagyjuk a tortát szobahőmérsékletűre melegedni, hogy a krém ne legyen kemény.
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
26 megjegyzés:
Istenke éltessen!
Sok sikert a továbbiakban is:))
A céklás tészta engem is foglalkoztat egy ideje, de egyelőre csak csodálom a Tiédet:)
Booooldog születésnapot kívánok! ;) S még sok-sok további ilyen sikeres évet!
Ezt a céklás változatot ismertem, igen, épp a szaftosság miatt is jó bele. Egyik kollégám egyszer savanyúkáposztás csokis sütit hozott a tanszékünknek. Az végképp csak a szaftosság miatt került bele, a káposztát ugyanis 6-szor átmosta, mielőtt belekerült a tésztába - azaz összvissz a textúrája maradt csak meg.
Ez elég bizarrul hangzik:S
Norka,
Köszi és érdemes kipróbálni, tényleg finom.
Robi,
Savanyúkáposzta? Háááát, nem is tudom. Biztosan találtam volna más zöldséget ami szaftossá teszi a tésztát......
Gratulációk és igen kívánatos ez a torta! :)
Még sok-sok ilyen szülinapot,és sok sikert a vállalkozásban is!
Boldog blogszülinapot!! :)
Szépséges ez a torta...
üdv.juharszirup
Boldog blogszülinapot!
ŐŐŐ... remélem nem perelsz be, de kábé én is így csinálom (nem mindig) a csokikrémet :D
Boldog szülinapot! És még nagyon sokat! A krém tényleg csúcsszuper, isteni volt a torta! El is lopom a receptet. ;)
Boldog szülinapot és sok sikert a továbbiakban!
Boldog blogszülinapot!Még sok-sok évet kívánok!:)
Pont most jöttem haza a piacról,céklával,nálam ma brownie-ban "végzi".:)
Boldog szülinapozást!
A torta szuper!
Boldog blogszülinapot! Ha savanyú káposzta nem is, de a répa vagy alma ugye például jó a tésztába!
Sok Boldog Blogszülinapot! A torta fennségesen néz ki, lehengerlő! :)
Isten éltesse még sokáig a blogot és tulajdonosát! Még soha nem sütöttem céklás tésztát, nyilván azért, mert a céklát alapból nem szeretem. De ezek után muszáj lesz kipróbálni.
Ilyen fiatalka? Érettebnek, tűnik a koránál. Hiába, profi a az életre hívója. Boldog születésnapot! Gyönyörű torta! Én már sütöttem céklás muffint.
Isten éltessen!
Boldog blogszülinapot! :)
Sűrű egy év volt :)
Great photos! We'd love for you to share your recipe and images at dishfolio.com!
Köszi a sok jókívánságot, remélem jövőre is együtt ünneplünk :)
Chocolate beetroot cake
180 g flour
1 tsp baking powder
75 g cocoa powder
250 g caster sugar
250 g cooked beetroot
3 eggs
200 ml olive oil
1 tsp vanilla extract
Grease and line a 20 cm springform. Sift flour and cocoa in a bowl, add in sugar and mix to combine. Place the cooked beetroot in the food processor, add eggs, oil and vanilla extract, blend until smooth. Mix the beetroot puree with the dry ingredients. Pour into cake tin and bake for 50-60 min or until a skewer comes out clean.
Chocolate ganache
200 g bitter chocolate (70%)
150 ml heavy cream
7 tbsp caster sugar
150 g butter
Heat up heavy cream and melt in the chocolate. Add caster sugar. With an electric mixer beat butter until creamy. Pour in the chocolate and combine.
Absolutely gorgeous!
Isten éltessen.Boldog szülinapot.puszi anya
Nagyon boldog születésnapot és további sikereket a blogolásban és fotózásban!
To the owner of this site:
http://healthyrecipeforweightloss.blogspot.com
Yes, you may reproduce the recipe on your blog. Indeed, I have also used someone else's recipe.
ez nagyon tuti! Elteszem talonba! :)
Megjegyzés küldése