2011/01/14

Szezámos tonhal és védőbeszéd



Én most nagyon meg leszek szidva. Érzem, tudom és nincs mentség rá, ha csak az nem, hogy pillanatnyi gyengeség tört rám a halaspult előtt. Elkezdett remegni a kezem, elgyengültek a lábaim és már csak arra emlékszem, hogy valaki az én hangomon kér két szelet csodaszép tonhalfilét. Ezért még remélem, hogy nem kerülök pokolra, és megbocsájtják nekem a halak, pontosítok, a tonhalak ezt a botlásomat.

Ha valaki nem tudná, a vörös tonhal bizony kihalóban van a túlhalászás miatt. Persze, beszélek én, aki éppen most ettem meg egy szeletet ebből a csodás halból. Kedves esküdtszék, nem voltam beszámítható állapotban! Másrészről pedig, ki miatt halászták túl ezt a halat? Talán miattam? Azt nem hinném. Én a Japánokra fogom. Tonhal konzervet nem eszem, tonhalat pedig maximum évente egyszer. Akkor nekem belefér az a két szelet most, vagy nincs igazam? Egyébként is, a hal már ott volt a pultban. Ha egyszer ott van, akkor már nem él, vagyis kár lett volna lemondanom erről a finom vacsoráról, nem igaz? Hajj, valahol érzem, hogy kilóg a lóláb, de remélem még megbocsátható.

Szezámos tonhal

Hozzávalók:
tonhalszelet
szezámmag
szezámolaj

A hal 2 nagyobb oldalát mártsuk a szezámmagba. Kevés szezámolajat melegítsünk fel, majd helyezzük rá a halat és fedjük le. Gondolatban osszuk a szeletet 4 részre.  Süssük addig a halat, amíg a szelet alsó negyede át nem sül, majd fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük eddig. A tonhalat sem kell átsütni teljesen, így sokkal puhább és ízletesebb marad.
Fogyasszuk salátával vagy magában.

RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

9 megjegyzés:

Pötipite írta...

Jajj,ez aranyos írás!Nos,akkor én kinevezem magam az esküdtszék egy tagjának, és szerintem:"Nem bűnös!"
:D
Irtó jól néz ki!

"saját levében" írta...

"csak arra emlékszem, hogy valaki az én hangomon kér két szelet csodaszép tonhalfilét." - ha ez nem te voltál, akkor csakis én lehettem! A felmentést megadom!

chriesi írta...

*mosolyog*

chriesi írta...

Egyébként, ha a Coopba vetted, akkor sárgaúszójú, mert kékúszójút már nem árulnak, és ha nem hazudik a halas kisokosuk, akkor pecával fogták és a WWF szerint az úgy ok. ;)

Kata írta...

Húúúú, mit nem adnék két ilyen gyönyörű szelet tonhalért!!!! felénk nem lehet elgyöngülni, mert nincs ilyen a halas pultban:(

Vera írta...

Köszi mindenki a "feloldozást", most nyugodtabban fogok aludni :)

Noémi,
Igen, a Coop-ban vettem, és nagy kő esett le a szívemről :)

Vera írta...

Tuna in sesame coat

Ingredients:
tuna filet
sesame seed
sesame oil

Cover 2 sides of the tuna with sesame seed. Preheat about 1 tbsp sesame oil and bake tuna filet until ready. (Do not bake through!)
Serve with salad.

Reni írta...

én is felmentelek... ha nem így tenném, magamat is elítélném, mert én is vettem egy fél kilós vörös tonhal filét :/ (metroban épp akciós)

Vera írta...

:) jó étvágyat hozzá.

Related Posts with Thumbnails