2011/04/11

Bármilyen grillezett ételhez


Elkezdődött a grill szezon és én egy cseppet se bánom. Fantasztikus volt a hétvégén, 30 fokban a kertben tenni-venni, utána meg egy jót grillezni a teraszon. Azért egy kicsit aggódom, ha már most ilyen iszonyú meleg van, akkor mi lesz a nyáron? 

A hideg salátákat és ecetes ételeket azt hiszem pont grill ételekhez találták ki, legalábbis nekem ahhoz ízlenek a legjobban. Találtam csodaszép baby articsókát a a boltban, a szomszédok termelték (olaszok) és már tudtam is mi lesz a saláta/előétel a szombati grillhez. Ha nem kaptok mini articsókát, akkor a nagy is éppen úgy megteszi, igaz azzal kicsit több a munka. Ezek annyira szép fiatalok voltak, hogy tényleg csak a külső leveleitől kellett megszabadítanom, egy kicsit trimmelni és már mehetett is a főzővízbe. A nagyokkal ennél több a munka, hiszen ehhez az ételhez az összes levelelét le kell venni, hogy eljussunk a szívéig és azt is meg kell szabadítani a kis szőröktől. Ez bonyolultabban hangzik, mint valójában, nem kell megíjedni tőle. Ha ezen mind túlesünk, akkor már csak egy rövid főzés, az öntet elkészítése és pár órás hűtőben pihentetés után  már lehet is fogyasztani a frissen grillezett ételhez.

A receptért kattints a képre:

Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved

5 megjegyzés:

Pötipite írta...

Vera, ez a receptes kép most nagyon ott van!!Első vevő leszek a könyvedre! ;)
És,hogy 30 fok?Itt meg tegnap majd lerepült a hajam, a fejemmel együtt,közben hétágra sütött nap,de én fáztam...és persze lepirult az arcom is...:)

Vera írta...

Csak hétvégén volt 30, ma már csak 24 fok volt :)

Örülök, hogy tetszik a kép. Én nem akarok könyvet írni, viszont nagyon nagyon nagyon szeretném más szakácskönyvét fotózni és stylingolni :))

Pötipite írta...

ok, akkor majd azt veszem meg! :))

Niki írta...

30 fok:OOOOO Hol....itt nálunk brutál szél,és tavaszhoz képest reggel 4 fok...

A kép csodás...mint mindig:))))

chriesi írta...

Az articsókák és a kés mindent visz!!! Hihetetlenül jó!!!!

Related Posts with Thumbnails