2011/04/27

Citromos, oregánós, fokhagymás bárány


Mielőtt teljesen megfeledkeznék a Húsvéti menüről gyorsan felteszem a blogra. A menü talán egy kicsit  túlzás, mert gyors, sütőbedobós étel készült, körettel együtt. A mire, a válasz a bárány. Már megint, de másként. A fiatal báránycomb omlós és szaftos, ezer módon tudom variálni és megunhatatlan. Tudom, hogy sokat prédikálok a bárányról, de ha már csak egyszer is megkóstolja valaki aki eddig nem evett, akkor már megérte. Nem csak ünnepnapokon működik a recept, egy szimpla hétvégét is kellően fel tud dobni.

A mostaninak sikerült egy nyári ízvilágot összeállítani. Került hozzá oregánó, fokhagyma és a lényeg, a citrom. Köretnek pedig vele sült újkrumpli készült. Nem csak a hús de a fokhagymás szaft is olyannyira finom volt, hogy még forrón, a konyhában állva eltunkoltuk pár szelet kenyérrel. Hidegen is épp olyan ízletes, mint melegen, csak egy jó pohár száraz bor kell még hozzá.

A  receptért kattints a képre:

Minden kép ©Studer-T. Veronika all rights reserved

2 megjegyzés:

Kati írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki, szeretem nagyon a bárányhúst én is.

Eszter írta...

Mehetek vacsira??? :-)

Related Posts with Thumbnails