Egy klasszikus páros. Sokaknak bizonyára furcsán hangzik, netán a bizarr jelzővel is illetnék ezt a párost, de ne tegyék. Inkább kóstolják!
Elképesztően friss, üdítő ez az összeállítás akár édességben akár, mint ebben az esetben, hűsítő limonádéként. Mivel jön a nagy meleg, egy kis része már ide is ért, ideje volt elővennem a nyári limonádé receptjeim. A többi nagy klasszikus, gyömbér-citrom, rozmaring-citrom vagy a kakukkfű-citrom összeállítás mellett állandó helye van az eper-bazsalikom limonádénak is nálunk. A menta ideje lejárt, bármennyire is imádom, ideje új, izgalmasabb kompozíciók után nézni. Nézzünk körül a zöldfűszerek között és nyugodt szívvel párosítsuk a rozmaringot a barackkal, netán még egy kis pezsgővel. Ugye jól hangzik? De ez csak a jéghegy csúcsa. A legvadabbnak hitt összeállítás is lehet szenzációs, csak egy kis bátorság kell hozzá.
Elképesztően friss, üdítő ez az összeállítás akár édességben akár, mint ebben az esetben, hűsítő limonádéként. Mivel jön a nagy meleg, egy kis része már ide is ért, ideje volt elővennem a nyári limonádé receptjeim. A többi nagy klasszikus, gyömbér-citrom, rozmaring-citrom vagy a kakukkfű-citrom összeállítás mellett állandó helye van az eper-bazsalikom limonádénak is nálunk. A menta ideje lejárt, bármennyire is imádom, ideje új, izgalmasabb kompozíciók után nézni. Nézzünk körül a zöldfűszerek között és nyugodt szívvel párosítsuk a rozmaringot a barackkal, netán még egy kis pezsgővel. Ugye jól hangzik? De ez csak a jéghegy csúcsa. A legvadabbnak hitt összeállítás is lehet szenzációs, csak egy kis bátorság kell hozzá.
A receptért kattints a képre:
© Studer-T. Veronika all rights reserved
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
12 megjegyzés:
Nagyon szuper ötlet! Én nemrég igazoltam át a "bazsalikom+eper együtt soha" táborból, miután nemrég kipróbáltam a párost (némi fehércsokimousse-szal) bonbonban.
Az a poharas kép pedig egész egyszerűen mesés, itt nézem már vagy 10 perce!
Erinacea,
Ugye, hogy milyen finom együtt? :)
köszi, ez a kép nekem is nagyon tetszik. Az első üvegpohár kép amin szép a fény és nem türöződik :)
Nálatok már ott a meleg egy része...az jóóó...mert akkor megyek hozzátok...:)))Itt esik az eső,fúj a szél,és kutya hűvös van://///
A receptedre és fényképre igazából hozzáfűzni valóm nincs is...........
..........egyszerűen tökéletes:DDDD
Bazsalikom-eper páros nálam is klasszikus, de én szeretem az epret is kakukkfűvel. Volt már itthon kakukkfüves citromkrém stb. A rozmaringot is próbáltam eperrel, mind tökéletes! :)
Alig várom, hogy végre eljussak a piacra és beeprezzek :]
Már a képek látványától is lehűl az ember! :) Gyönyörűek, a recept meg nyammi!!!
Ez valami hihetetlenül szép lett, csak nézegetem, nagyítgatom itt a képet, és már tudom, hogy muszáj nekem is kipróbálnom az eper-bazsalikom párost!
Nekem a(z egyébként gyönyörű) képekről az jut eszembe, hogy vajon mennyi ideig tartott az elkészítésük, megtervezted-e előre a kompozíciót, csináltál-e próba fotókat az eprek nélkül - mert az ilyen gyönyörűen deres gyümölcsöket nem lehet sokáig előhagyni.
A bazsalikom eleve egy édes zöldfűszer, érdemes barackhoz és más gyümölcsökhöz is kipróbálni! A javasolt őszibarack-rozmaring párosítás pedig rendkívül finom nyári köret pirított vargányával - szóval csak bátran a zöldfűszeres gyümölcsökkel ;)
Niki,
gyere. szólj ha átléptél a határon, megmondom merre gyere :)
Reni,
igen, láttam nálad, hogy szereted a kakukkfű-epret
Noémi,
szerintem is az volt, nyami, megittam az egészet egyedül :)
Vesta,
köszi, örülök, hogy kedvet kaptál hozzá
Alexandra,
úgy 90%ban megvolt az elképzelés, a maradék 10 % pedig belefért még az időbe, hogy ne olvadjanak ki. Ha jegeset, vagy fagyit fotózok mindig készítek próbaképeket nem csak a beállítás de a fény miatt is. Így gyorsabban megy.
Beatbull,
A rozmaring-barack-vargánya nagyon jól hangzik.
Great pictures!
This looks delicious!
New to your blog; happy I found you!
Mary xo
Delightful Bitefuls
Thanks Mary!
Strawberry and Basil lemonade
500 g strawberry
250 ml mineral water
15-20 basil leaves
juice of a lime or lemon
3-4 tbsp brown sugar (or according to taste)
Heat up water in a pan, add sugar and boil until sugar dissolves. Place strawberries, basil, lemon/lime juice and syrup in a mixer. Serve with ice. If you want you can add some rum.
Megjegyzés küldése