Már vagy két hete készült ez az ínycsiklandozó finomság de még mindig érzem az ízét a számban. Az egész úgy kezdődött, hogy megláttam egy csodaszép bőrös sertéshúst a boltban. A történet folytatása onnan már egyszerű volt, csak hozzádobáltam ezt-azt, amit éppen jónak láttam és felöntöttem egy kevés Sherry-vel. Ennek a gőzében sült a hús puhára és a teteje ropogósra. Ha azt mondom Sherry akkor nem az édes likőrre kell gondolni, hanem a száraz Sherry-re, a spanyol borra. A neve spanyol Jerez városnak, a bor termőhelyének nevéből ered.
Ebből a jó kis nedűből került még egy kevés a szószhoz is, csakhogy teljesen kerek legyen a vacsora. Én köretet nem is készítettem hozzá, szeretem friss kenyérrel kitunkolni a szószt és persze a sült fokhagyma is azzal a legjobb. De vigyázzunk, mert ha nem figyelünk oda, akkor már ezzel jól lakunk és nem marad hely a szaftos, omlós malacsültnek.
A receptért kattints a képre:
© Studer-T. Veronika all rights reserved
9 megjegyzés:
Légkeveréssel sütötted? Azt hiszem vasárnap nálunk is ez lesz!
Igen, azzal.
Gyönyörű.
A sherry mindenbe jó! :)(És persze tisztán is...)
Meseszép! Biztos nagyon finom is, de az illatos fotót még nem találták fel. Szerencsére :).
annyira gyönyörű ez is, meg az összes képed... áldom a napot, amikor úgy döntöttél, hogy blogot fogsz írni!!:)
Imádom, imádom és imádom! A malacot, a bőrét, a tunkolást! Még rá is nagyítottam a képre, amennyire csak lehetett, hogy jobban lássam ezt a szépséget! Jaajjjj nekem! :))
Hello mindenki! Örülök, hogy tetszik a recept és a képek is :))
Nagyon-nagyon finom lehet!
Fantasztikusak a fotók a legújabb posztban (is)!
Megjegyzés küldése