Az első "hazai" -értsd, svájci- spárga és mennyivel jobban esik, mint a dél-amerikai vagy a spanyol import. Még Húsvét előtt készült ez az egyszerű köret és madjnem elfelejtettem feltenni a blogra. Ha spárgáról van szó, akkor egyrészt a zöldre szavazok -a fehéret nem szeretem és egyébként a színével sem vagyok kibékülve- másrészt pedig minél egyszerűbben van elkészítve, annál jobb. Ha már spárga, akkor lehessen érezni a könnyű, zöld ízét is és persze maradjon friss, roppanós.
Most valami újat próbáltam ki és a sütőbe került egy kevés répával, fokhagymával és fehérborral. Igazi rusztikus köret kerekedett belőle. Annak ellenére, hogy sütőben készült, nem sült spárga lett belőle sokkal inkább párolt. Mivel sütőpapír csomagolást kapott, a bor és alaplé gőzében párolódott roppanósra. Egy szelet húst nagyon fel tud dobni, de magában meleg vagy hideg salátaként is nagyon finom és ne felejtsük el kitunkolni a végén fokagymás-boros szaftot.
A receptért kattints a képre:
A receptért kattints a képre:
© Studer-T. Veronika all rights reserved
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, bár én még sosem ettem spárgát.
A képet sütés előtt vagy után csináltad?
A fokhagymát úgy sütötted meg, ahogy a képen látszik vagy összezúztad?
Csak érdekelnek a fotózási trükkjeid :)
A trükkökre vagy kiváncsi? :))Ezt már sülve fotóztam. A fokhagyma csak dísz amit látsz. Az is vele sült, de csak a fénykép kedvéért. Utána persze nem dobtam ki, mert nagyon szeretem.
Megjegyzés küldése