2011/06/06

Locarno Brocante - Felfordult a világ


....fel bizony. Ki gondolta volna, hogy megtörténhet a lehetetlen, pontosabban, hogy Locarnoban 16 fok és zuhogó eső fogad minket, amikor nálunk, a Gotthard északi oldalán, ragyogóan süt a nap. Persze a szombati napból sok tanulságot le lehet vonni. Először is nem árt(ana) megnézni az időjárás jelentést mielőtt elindulunk otthonról egy szál pólóban. Másodszor, gondolkodjunk el azon, hogy érdemes e folytatni az útunkat ha már az első 60 km-en dugóba kerülünk vagy ez egy égi jel és inkább forduljunk azon nyomban vissza. Harmadszor, de erősen kapcsolódik az elsőhöz, amennyiben nem tudunk semmit az úticél időjárásáról, úgy inkább érdemes otthon hagyni a kutyát, nehogy a hazafele úton végig ázott kutya szag terjengjen az autóban.

A fenti összefoglalóból már gondolhatjátok, hogy milyen szombatunk volt. Ahelyett, hogy vígan, 30 fokos napsütésben, standról standra járva kereshettem volna az újabb kincset a gyűjteményembe, sikerült röpke 15 perc alatt bőrig áznunk, majdnem elhagyni a fényképezőgépem és eltörni az egyetlen esernyőnket. Ez persze nem tántorított vissza attól, hogy írtó gyorsasággal ugyan, de végigjárjam a standokat és költsek egy kis pénzt (a fotók az új szerzeményeimről lent láthatók). Mert ha az ember keres akkor talál is, különösen ha régiségekről van szó. Az idei brocante, régiségvásár, tehát nem volt az igazi. Az időjárásnak köszönhetően negyed annyi kiállító sem volt, mint tavaly. Akik pedig kint voltak sátor alatt vacogtak és törölgették a vizes árukat. Most nem volt tülekedés a kis utcákban, rajtunk kívül csak pár megszállott keresgélt a régiségek között. Azt reméltem, hogy majd csodálatos fotókat tudok nektek mutatni a vásárról, a hangulatról a kilátásról. Helyette csak ez a pár ázott kép készült. Hangulatuk ezeknek is van, mégha sajnos nem is adják vissza teljesen azt amiért érdemes ellátogatni a Locarno Brocante-ra.


Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved


És végül a gyűjteményem legújabb gyöngyszemei:


7 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon szép fotók!Izgalmas lehet a vásár,úgy be tudnék én is vásárolni ott!:)

Reni írta...

A rossz idő ellenére is irigy vagyok ezekre a kincsekre és arra, hogy a vásáron jártatok :]
Azért visszaadnak a hangulatból a fotók és szerintem a világ pénzét ott tudtam volna hagyni a kevés árus ellenére is... :)

Vera írta...

Kriszta, Reni,
igen, a világ minden pénzét el lehetne költeni a régiségpiacokon :)

Zsuzsa írta...

Én még sosem jártam régiségpiacon. Talán szerencsére? :D Egy talpas tálalónak biztosan nem tudtam volna ellenállni. :)

Vera írta...

ó, Zsuzsa, akkor muszáj egyszer elmenned.
Veszélyes egy hely az biztos, nagyon könnyű elcsábulni :)

Food and story írta...

Vera, my heart was beating faster when I saw props collection. :D are they yours??

Vera írta...

No Asri, wish they were all mine :)))) I was just showing photos of the vintage market I visited on Saturday.

Related Posts with Thumbnails