2011/06/07

Cseresznye, végre


Már lassan kezdem unni az epret, épp itt volt az ideje, hogy megérjen a cseresznye. Egy teljesen hétköznapi édesség készült belőle. Meglepően egészséges mivel inkább gyümölcs van benne, mint tészta, de szaftos, illatos és nem meglepő módon, gyümölcsös. Más nem is nagyon kell hozzá, mint egy gombóc vanília fagylalt, esetleg egy kevés tejszínhab, de ha rám hallgattok akkor mindeképpen a fagyi mellett döntötök. Főleg akkor ha még forró a süti.

Ez egy tipikus angol/amerikai édesség ami nem gej és nincs tele kalóriával. Ritka, nem igaz? A rendes, tisztességes neve a sütinek cobbler. A tészta  nem egészen a hivatalos cobbler tészta, de szerintem kitűnően passzol hozzá, sőt hagyományos pite tésztának is nagyon finom.

A receptért kattints a képre:

Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved

 
PLEASE, FIND THE RECIPE IN ENGLISH DOWN IN THE COMMENTS

6 megjegyzés:

chriesi írta...

Mmm, ennél jobb nem is kell ebben a melegben! Viszem a recepted, mert van egy kevés meggyem, úgyhogy már nem töröm a fejem, mi legyen belőle.

Vera írta...

Noémi,
meggyel meg még jobb szerintem :)

chriesi írta...

Jo lenne szerezni valahonnan meggyet, a franciäknäl nem lättäl?

Vera írta...

mostanában nem jártam náluk... de ott biztosan van. Mostanában pedig nem is fogok menni, mert sűrű a program. Vagy majd meglátjuk

chriesi írta...

Lehet, hogy jövő szombaton megyek, még meglátjuk.

Vera írta...

Cherry cobbler

Dough:
100 g flour
50 g almond flour (grounded almond)
2 tbsp brown sugar
50 g butter
1 small egg
Pinch of salt

For the filling:
500 g cherry (or sour cherry)
2 handful of sliced almond
2-3 tbsp brown sugar
1 tbsp Amaretto (or few drops of almond flavor)

Preheat oven to 160 C.
Mix flour, grounded almond and salt in a bowl. Using an electric mixer beat butter and sugar until soft and pale, then add egg and continue to beat until creamy. Fold creamy mixture into the flour and knead it together. Wrap in plastic and refrigerate for an hour.
Roll out the dough to 3-4mm thick.
For the filling, mix cherries, sliced almond, sugar and liquor (or almond flavor) and spoon it into a pie pan. Cover it with the pastry and cut edges. Cut a small whole in the middle of the dough.
Bake it for 20 minutes or until golden. Serve with vanille ice cream.

Related Posts with Thumbnails