2011/10/16

Karfiol gratin

Hosszú idő után íme egy étel ami nem édes. Valami okból kifolyólag az elmúlt majdnem 3 hónapban csaknem kizárólag csak édességek szerepleltek, ám ennek most vége. Nem mondom, hogy nem lesz karácsonyig desszert, édesség, nassolnivaló, de most próbálom visszafogni az édesség mennyiséget. Gondolom a miértet mindenki tudja.... szeretnék beleférni a régi ruháimba... ha lehet nagyon gyorsan....

A karfiol nálam a zöldséglistán meglehetősen előkelő helyet foglal el és már nagyon régen nem készült. Most egy egyszerű gratin formájában végezte. Az egyszerűsége már csak azért is nyerő, mert mostanában -nem meglepő módon- rendesen be van osztva az időm.  Egyszerű, laktató étel, akár magában, akár köretként is remek. Elsősorban azoknak ajánlom akik szívesen tunkolják a finom krémes szószt vagy időhiányban szenvednek ahogy én is.

Megjegyzés: Ha lehet valódi sűrű tejszínt használjunk (ajánlom a Cserpes tejszínt ehhez), a főzőtejszínnel nem lesz ugyanaz az eredmény.
A recepthez egy  nagy fej karfiolt használjunk.
Gruyere sajt helyett használhatunk más erőteljesebb ízű sajtot is.

A receptért kattints a képre:

All images © Studer-T. Veronika all rights reserved

7 megjegyzés:

VKI és VMP írta...

Hello,

én nem merek karfiolt enni, de akkor ezek szerint a Te Picúrod nem hasfájós. Szerencsétek van, én még tejszínt sem ettem mióta megszületett...
Egyébként jól vagytok, minden rendben?

Üdv: Ildi

Édes és Keserű írta...

Szia Ildi,
Eddig csak egyszer volt gond (kop kop kop) amikor kelbimbút ettem...
Köszi, nálunk minden a legnagyobb rendben van szerencsére. Hihetetlen gyorsan nő :)
És veletek is minde ok?

VKI és VMP írta...

Szia,

minden rendben, már majdnem megduplázta a súlyát... 2 hónaposan! Nem hasfájós, bukni viszont bukik sokat.

Minden jót nektek! Ildi

Édes és Keserű írta...

Az sosem baj ha jó étvágya van, inkább szerencsére. Mi eddig 1.8 kg-t híztunk. Vannak napok amikor annyira rosszul eszik.... de ha ez neki így jó...
vannak új képeid Barbiról?

Csibe írta...

Egyszerű és nagyszerű! :) Köszi!
Örülök, hogy jól vagytok!

Xiaolu @ 6 Bittersweets írta...

Love that first shot of the cauliflower -- you found a fresh twist on everything, my dear! And I still can't believe you got back to shooting so soon already. You never cease to amaze me ;). <3 XL

Névtelen írta...

hello can you share with me the Lemon curd pistachio tart recipe? i saw your lovely tarts on tumblr and would like to try it out (:

thank you so much!
fenglin1992@hotmail.com

Related Posts with Thumbnails