2012/03/24

Édes, édes madeleine


Láttatok már ennél törékenyebb, elegánsabb, édesebb kis édeset, mint a madeleine? Én imádom őket, külünösen a kagyló alakját, sőt azt hiszem, hogy elsősorban pont ezért sütöm. Egy jó fekete vagy egy nagy pohár tej dukál mellé, én most az utóbbira szavazok, főleg mivel kakaós és az egyértelműen kívánja a tejet. Ezek az édes kis kagylók kaptak egy adag friss és meglepően édes epret is frissítőnek. Nagyon feldobta az egyébként is finom sütit.

Aki még nem kóstolta annak meleg szívvel ajánlom, garantáltan ízleni fog, és nem mellesleg nagyon de nagyon egyszerű elkészíteni.


Epres kakaós madeleine
Hozzávalók:
90g liszt
1 ek kakaópor
½ tk sütőpor
100g olvasztott vaj
2 tojás
1 tojássárga
100g porcukor
100g friss eper


Melegítsd elő a sütőt 200C fokra. Elektromos habverővel verd a tojásokat és a cukrot habosra amíg krémes lesz és megháromszorozza a térfogatát (kb 5 perc) Az átszitált liszthez keverd hozzá a kakaóport és a sütőport. A lisztes keveréket keverd a tojásos krémhez, majd csorgasd hozzá az olvasztott vajat. Keverd a krémet még pár percig, majd forgasd bele az apróra vágott epret. Töltsd a tésztát a kivajazott-kilisztezett formába és süsd kb 8-10 percet. Rácson hagyd kihűlni.


All images © Studer-T. Veronika all rights reserved

6 megjegyzés:

Kriszta írta...

Elbűvölő képek, pedig nekem alapból nem is tetszenek a sötét hátteres képek, de a Te képeid olyan szépek.

Vera írta...

köszönöm Kriszta :) most a sötét és világos váltakozik a képeimen. ez hangulattól is függ, a sajátométól is meg attól hogy mit szeretnék a képem érzékeltetni. itt a fény-árnyékkal játszottam. most fotóztam vmit ami pedig totál fehérben van :) remélem az is tetszeni fog majd

Csibe írta...

A sütit is szeretem, csinálni is, enni is :) ...de a képeidet egyszerűen imádom! (semmi túlzás) :))

Rita írta...

Ugye nem örökre szüntetted meg a képes receptet, mert nekem az a stílus nagyon tetszett, mindig nyomtattam is ki őket rögtön a recepttáramba:) Tegnap készítettem a fahéjas fagyit karamellizált almával és valami egészen szenzációsan finom (volt...):):)

Vera írta...

szia Rita,

Hát ez nagyszerű, örülök hogy ízlett :)

hát igen, kicsit megváltozott a dizájn...
annyit csináltam most, hogy hozzáadtam a képet a nyomtatós oldalhoz. Így ha kinyomtatod is ott lesz a kép.

Rita írta...

Hú de jó, köszi szépen, hogy betetted a képet. Rögvest nyomtatom is:)

Related Posts with Thumbnails