2012/04/07

Ázsiai spárga


Egysyerűen imádom a tavaszt és a sok friss zöldséget ami ezzel jár. Már egyszerűen vásárolni járni is kész felüdülés. A zöldségeket pedig eszetlenül pakolom a kosaramba anélkül hogy tudnám mikor és mi fog készülni belőlük. De most komolyan, ki tudna ellenállni a rikító piros reteknek, a méregzöld brokkolinak, az újhagymának vagy éppen a roppanós spárgának. Az elmúlt időben majdnem kizárólag csak zöldségeken élek, a húst meghagyom a férfiaknak. Valószínű a tavasz miatt is van ez, a testem is felfrissülésre és vitaminokra vágyik.
Tehát ki is tudna megvetni azért, hogy nem tudtam ellenállni ezeknek az extravékonny spárgáknak. Persze csak akkot jöhetnek szóba ha zöldek, más színű nálam kizárva. Valahogy hiányolom a fehér ízéből a tavaszi frissességet amellett, hogy még csúnyának is találom. Meg egyébként is a zöldből sokkal több minden készíthető. Ehetjük nyersen, vagy tésztával, salátának is, de azt hiszem ez a variáció viszi nálam a prímet. Az egészhez nem kell más csak pár ázsiai szósz és 10 perc az értékes idődből.


Ázsiai spárga


Hozzávalók:
250g spárga
2 ek szezámolaj
1 ek szójaszósz
1 ek nádcukor
1/2 ek osztrigaszósz
1 zúzott fokhagyma
chili ízlés szerint
csipet só
szezámmag


Egy tálban keverd össze a szójaszószt, osztrigaszószt, cukrot, fokhagymát, csipet sót és a chilit. A spárgát tisztítsd meg és forgasd meg szezámolajban. Közepesen forró serpenyőben süsd pár percig majd öntsd hozzá a szószt és 8-10 perc alatt süsd készre. Szórd meg szezámmaggal.

3 megjegyzés:

Reni írta...

jól áll a spárgának a piros! Milyen szexik már azok a pálcikák! Pont tegnap kérdeztem Danit, hogy látott-e már valahol szép spárgát, mert már megőrülök, annyira várom... :-) én szeretem a fehéret is, de ha választani kell, egyértelműen a zöld.

chriesi írta...

Zöldbabot szoktam hasonlóan készteni. Baromi jók a fotók!

Vera írta...

Reni,
azok a pálcikák szerintem is nagyon szexik :)Csak a zöld és abból is a legvékonyabb megy nálam. Szerintem mér otthon is van egy két helyen, de pár hét múlva már mindenhol lesz.

Noémi,
zöldbabbal is finom lehet :)

Related Posts with Thumbnails