Ez egy gyors és meglehetősen rövid bejegyzésnek ígérkezik. Lóg fülem-farkam, már csak elmerülni szeretnék a kedvenc magazinomban. Tehát akkor csapjunk is bele. Rizottó az egyik mentő étel nálunk. Ha nem jut eszembe semmi vagy csak rutinból akarok összedobni valamit akkor mindenképpen nyerő.
Gersli rizottó medvehagymával és mogyoróval
Hozzávalók:
250g gersli
100ml száraz fehérbor
700ml alaplé
1 nagy vöröshagyma
4 ek olívaolaj
2 1/2 ek vaj
maréknyi parmezán
maréknyi medvehagyma
maréknyi mogyoró
só
bors
A receptet egy nappal előbb kell elkezdeni!
1. A gerslit éjszakára áztassuk be vízbe. Másnap csepegtessük le és felhasználásig tegyük félre.
2. Elektromos aprítóban pürésítsük a medvehagymát a mogyoróval és 2 evőkanál olívaolajjal.
3. Egy edényben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vajat. Az apróra vágott hagymát futtassuk meg a vaj-olívaolaj keverékén majd adjuk hozzá a gerslit és főzzük pér percig. Öntsük fel a borral, kevergessük amíg felszívódik, majd állandó kevergetés mellett adagoljuk az alaplevet merőkanalanként a gerslihez. Mindig várjuk meg amíg a kanálnyi folyadék felszívódik mielőtt hozzáadnánk a következőt. Körülbelül 25 perc alatt elkészül az étel.
4. Keverjünk a rizottóhoz fél evőkanálnyi vajat és maréknyi parmezánt. Ízesítsük 2 evőkanálnyi medvehagymapürével és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Azonnal tálaljuk.
5. A maradék medvehagymapüréhez üntsünk olívaolajat és légmentesen zárható dobozban tároljuk max.1 hétig a hűtőben.
3 megjegyzés:
Szuper jó!
Kismorzsa.... :DDD
Noémi,
fittebbnek is érzem magam tőle :)
Zazálea,
igen, nekem Morzsám van :)
Megjegyzés küldése