2012/05/09

Vegánul enni !?


Mit érdemel az a bűnös aki elhanyagolj a blogját? Igen, tudom, mea culpa, főleg azért is mert ez a recept már két hete megjelent az angol nyelvű blogomon. Aki még nem ismeri itt megnézheti. Most kapott egy új dizájnt, nem győzök büszkélkedni vele.

Már lassan két hónapja hogy megkeresett Harini, a Toung Ticklers vegán blog szerzője és kedves Flickr barátnőm, hogy amíg ő a Himalája lejtőin kaptat (ez nekem hihetetlen távolinak tűnik, akár a Holdra menne) szívesen megjeletetne egy receptet tőlem a blogján. Mint már említettem Harini vegán életmódot folytat, így mindenféle tojás, joghurt de még a tej is kizárva a receptekből. Vegánul enni piszokul nehéz feladat, minden elismerésem annak aki ezt az életmódot követi. Ti hősök vagytok! Meg kell mondjam én csúfos kudarcot vallottam. Ugyan az étel jól sikerült, finom lett, de több mint egy hét gondolkodás után ennél frappánsabbal is előrukkolhattam volna. Vagy a kevesebb néha több?


Vegán csicseriborsós fajita


1.lépés
Búzaliszt tortilla

Hozzávalók:
250g liszt
1 ek olaj
½ tk só
½ tk sütőpor
kb. 150 ml víz

Alaposan keverd össze a hozzávalókat és gyúrj könnyen kezelhető tésztát. Oszd 6-8 részre, nyújtsd ki vékonyra és forró száraz serpenyőben süsd mindkét oldalát pár perc alatt készre.

2. lépés:
Paradicsom salsa

Hozzávalók:
400 gr-os egész paradicsom konzerv (pl Mutti Pelati)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bors
parmezán

A konzerparadicsomot egy tálban fakanállal daraboljuk apróra, adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát és a kinyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Nem kell főzni!

Tipp: Ha friss paradicsomból készítünk salsa-t, akkor vágjuk be a paradicsomok tetejét ás alját, majd dobjuk őket forrásban lévő vízbe. Pár percig (kb 5) hagyjuk őket főni, majd vegyük ki, húzzuk le a héját, és kockázzuk fel, de a leve se vesszen kárba.


 3. lépés:
Csicseriborsó fajita

Hozzávalók:
500g konzerv csicseribors
(ha szárítottat használsz előtte áztasd be egy éjszakára, majd főzd puhára)
2 nagy hagyma
4 zúzott fokhagyma
½ tk őrölt kömény
1 kaliforniai paprika
1 tk cayenne bors
egy lime leve és héja
Chilli (ízlés szerint)
4 ek olívaolaj
bors
Tálald: friss avokádóval, paradicsom salsával és tortillával

Forrósítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben és futtasd meg a hagymát és a felcsíkozott paprikát. Addig süsd amíg enyhén barnulni kezd a paprika. Add hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, fokhagymát és fűszerezd ízlés szerint. hagyd még 10 percet a tűzön majd csavard hozzá a lime levét, ízesítsd a reszelt héjával és tálald azonnal.





6 megjegyzés:

Eva Nemeth írta...

nekem frappansnak tunik :) mi meg nem csinaltuk meg, de ami kesik.. ezt is gyonyoruen fotoztad, vega ide vagy oda:)

Vera írta...

köszi Vica, fotózni volt a legkönnyebb, na meg megenni :)

Dankóné R. Magdi írta...

Jo lett :) -Magdi, egy vegan gasztroblogger (www.magdireceptek.blogspot.com)

Vera írta...

Köszi Magdi, jó ezt egy vegántól hallani :)

Névtelen írta...

A parmezánt megeszik a vegánok? Az is tejtermék.

Vera írta...

nem tudom hogyan került a receptbe, mert nem kell bele. ès nem is szerepel az angol recebtemben sem. köszi javítom

Related Posts with Thumbnails