2012/07/06

Édesköményes spagetti gratin


Már régen volt új recept a blogon, ezt is már egy ideje őrizgetem és csak a jó alkalomra vártam vele. Imádom az édesköményt, olyannyira, hogy volt egy időszak amikor minden nap ezt ettem. Még mindig  odavagyok érte, de mostanában az avokádó a nyerő. Unalomig fogom enni ezt is, hogy aztán jöhessen a következő a sorban. Mindig van egy kiemelt zöldség amiért éppen élek és halok. Ti hogy vagytok ezzel?

Egy időre elbúcsőyunk, most éppen ezerrel doglozom az őszi Spoon magazinon, ami majd Ipadre is letölthető lesz, mindenféle extrákkal, izgő-mozgó képekkel ahogy kell. Ja és persze 2 hétre megyünk haza "nyaralni". Hamarosan tehát újra találkozunk, jövök új receptekkel, hírekkel, képekkel.




Édeskömény- spagetti gratin 


Hozzávalók: 
400g spaghetti 
3 édesköménygumó 
250g mascarpone 
2 tojás 
100g vaj 
maréknyi frissen reszelt parmezán 
2 gerezd fokhagyma 
só 
bors 


Az édesköményt vágd apróra és vajon süsd 10-15 perc alatt készre. Ha kell adjál hozzá még vajat sütés közben. Keverd az édesköményhez a mascarponét és a parmezánt, majd pürésítsd krémesre. Sózd borsozd ízlés szerint és hagyd lehűlni. Ha már csak langyos keverd a masszához a tojást és a zúzott fokhagymát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Főzd al dentére a spagettit és forgasd az édesköményes krémhez. Öntsd a tésztát egy 24 centi átmérőjű csatos tortaformába és 20 perc alatt süsd készre. 





1 megjegyzés:

Csibe írta...

Vera, kellemes pihenést, a következő magazinodhoz (is) pedig jó munkát kívánok! Türelmetlenül várom (az iPad változatról nem is beszélve :)) Szép nyarat!

Related Posts with Thumbnails