Őszintén megmondom, nem szeretem a quinoát. Mostanában nagyon sokat lehet olvasni erről a növényről, hogy milyen egészséges, mennyivel több tápanyag van benne, mint más gabonákban (többet a quinoáról itt olvashatsz), ezért ki kellett próbálnom. Egészség ide vagy oda, vízben megfőzve nekem nem ízlik, furcsa íze van.
Azért nem adtam fel, ki kellett próbálnom valamilyen ízesítéssel is. A végeredmény egy komplett, mutatós előétel vagy akár köret. Így nem csak ehető számomra, de még finom is.Nagyon sokat dob rajta, hogy paradicsomlében főztem meg. Ez a VKF-re készült utolsó étel is egyben.
Paradicsomos quinoa padlizsánnal
Hozzávalók (kb 3-4 db-hoz):
20 dkg quinoa
2 dl paradicsomlé
1 dl víz
só
bors
parmezán
olivaolaj
padlizsán
bazsalikom
mozzarella
A paradicsomléhez öntök pici olivaolajat, hozzáadom a vizet és a quinoát. Sózom, borsozom, és sűrűre főzöm, hogy összeálljon. Ha megfőtt hozzákeverem a parmezánt. A padlizsánt felszeletelem, és olivaolajon megsütöm. Előételgyűrűkbe, vagy kiolajozott muffinformákba rétegezem: 1.padlizsán szelet 2. egy levél bazsalikom 2. quinoa 3. bazsalikom 4. padlizsán 5. mozzarella szelet. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 5 percig sütöm amíg a sajt megpirul. Óvatosan kivesszem a formából, és tálalom.
6 megjegyzés:
Nekem gusztának néz ki :D
Még sosem hallottam róla, megkóstolnám!
Így nekem is ízlett, csak magában nem. Bio boltban keresd otthon.
Hónapok óta ott a bontatlan csomag, de még nem jutottam el hozzá. :) Nagyon guszták!
Nekem is állt egy ideig és csak méregettük egymást :)
jo alaposan le kell obliteni mielott hasznalod, akkor nem lesz keseru ize fozes utan. megmostad?
Csak átöblítettem, de ha legközelebb csinálok akkor majd jól átmosom. Köszi
Megjegyzés küldése