Ha valami zöldet kívánunk, de mégse fejessalátát, erre pont ideális a spárga. Persze a zöld spárga, mert az friss és roppanós. Biztos említettem már, hogy a fehértől írtózom ugye? Akkor nem ismétlem önmagam. Ha nem a megszokott salátával akarjuk meglepni magunkat vagy a vendégeinket, akkor ez egy jó választás. Valami kicsit szokatlan, hiszen általában spárgát tésztába, levesbe, (és az én esetemben) rizottóba vagy lepénybe teszünk.
Nem utolsó sorban az összhatás a tányéron is szép színes, ez már nem tavasz kérem, ez már nyár ami a tányérról visszaköszön. Könnyű ebéd vagy vacsora, de ha valaki úgy szeretné köretnek is megállja a helyét. Én azt mondanám, hogy talán hal mellé a legjobb kiegészítő, a citrom és kapribogyó miatt, bár akkor lehagynám róla a mozzarellát.
Spárga mozzarellával citromos kapribogyó öntettel
Hozzávalók:
zöld spárga
koktél paradicsom
mozzarella
olivaolaj
kapribogyó
citrom
balzsamecet
só
bors
A fás részt levágom ha van. A spárgát kb. 5 percre (nem többre) lobogó sós vízbe dobom. Olivaolajat, citromot, kapribogyót összekeverem egy tálkában. A spárgát tányérra teszem, pár szem félbevágott paradicsomot és mozzarellát teszek rá. Sózom, borsozom, meglocsolom az öntettel és balzsamecettel.
6 megjegyzés:
Összegyűlt a nyál a számban :]
Húú nane, olyan rossz ? :))))))))
Hm... egyszerű, könnyű, gyönyörű, nagyszerű! :) Elfogadnék egy tányérral!
Szuper!
nagyon jól néz ki! spülve próbáltad már? 180 fokon 15 perc alatt szépen megsül, lehet egy pici citromot+kiskanál cukrot, szórni rá, olívaolajjal meglocsolni, só-bors. egy két paradicsom is nyugodtan mehet mellé. isteni!
így még nem próbáltam, de nagyon tetszik. A cukor rákaramellizálódik gondolom.
Megjegyzés küldése