2010/05/11

A komplett szendvics


Még pénteken készültek ezek a gombócok, egy olyan napon, amikor fogalmam se volt, hogy mit főzzek. Olyankor vagyok nagyon tanácstalan, amikor egyedül vagyok és magamnak nincs sok kedvem 4 fogásos ebédnek és vacsorának nekiállni, a szendvics meg olyan snassznak tűnik.

Igazából nem kellett sokáig törnöm a fejem, hogy mi készüljön, mert már régóta ott volt a fejemben az ötlet. Töltött zsemle. Kifejezetten szeretek kenyérféléket készíteni, fantasztikus illat terjeng az egész házban tőlük. Ennek meg volt még extra bukéja is, a sok finom zöldségtől ami benne rejlett. Ebben ismét az a jó, hogy mindenki kedve szerint töltheti, zöldséggel, hússal, vegyesen, és talán úgyis, amire én nem is gondolnék. Egy csapásra megoldódik az éhség probléma, mert magában is laktató, de köretnek is szuper egy szelet hús mellé. 

Zöldséggel töltött zsemlék

Hozzávalók (kb 5-6 zsemléhez):
A tésztához:
50 dkg liszt (felesben használtam BL80, és rozslisztet)
1 tk só
fél cs. szárított élesztő
1 ek olivaolaj
kb. 3,5 dl langyos víz

1 kisebb padlizsán
1 kisebb cukkini
1-2 paprika
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
olivaolaj
kakukkfű

A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok, és lefedve a duplájára kelesztem. Ha megkelt, átgyúrom, és hagyom újra a duplájára kelni.
A zöldségeket kb 1 cm-es darabokra vágom, és kevés olivaolajon a kinyomott fokhagymával és kakukkfűvel megsütöm. Sózom, borsozom.
A tésztát 5-6 részre osztom, és kerek lapokat formázok. kb. 1-2 ek zöldséget helyezek a közepébe, és a széleit összecsípve gombócot formázok belőlük. Letakarva még 15 percet hagyom kelni. Sütés előtt megkenem olivaolajjal és megszórom szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöm.


11 megjegyzés:

chriesi írta...

De jó, itt vannak!! A héja eszméletlenül néz ki! Fél csomag szárított sütőpor? Ugye élesztőre gondoltál? :) Már megyek is gyúrni.

Édes és Keserű írta...

ja igen, élesztő, bocsánat :)

Niki írta...

Zsendvics,vagy szendvics?!Bocs...:)Egyébként eszméletlen guszta;oPPP

Ági, aki főz írta...

Nagyon jó kirándulós kaja lehet belőle!
Tetszik ez a csíkos szalvéta, nagyon!

Édes és Keserű írta...

Niki, köszi. Kicsit még álmos voltam :)

Ági,
Igen, kirándulásra is szuper. A szalvétát én is imádom, olyan vidám.

Reni írta...

Ilyet már én is csináltam :)) Ha jól emlékszem a burgonyás cipó receptemmel (nincs fenn a blogon). Baromi jó volt!

Szépek! :)

Málna levelek írta...

Nagyon guszta! nagyon tetszenek a fotók! ki fogom próbálni.

duende írta...

nagyon jó ötlet!

Delish írta...

Hu ez nagyon jo, meg maganyos ebednek, vacsinak is :))

Édes és Keserű írta...

Örülök, hogy tetszett mindenkinek :)

Alexandra írta...

Ez nagyon izgalmasan hangzik!

Related Posts with Thumbnails