2011/01/07

Paradicsomos, padlizsános csirkecomb



Úgy tűnik, hogy szépen lassan újra magamra találok. Ugyan még csak egyszerű -sokak szerint talán unalmas-csirke készült a konyhámban, de bemelegítésnek nem volt se rossz, se pedig unalmas.

Ha nem tudnátok, a főzés is olyan, mint az edzés. Hosszú kihagyás után csak lassan szabad újrakezdeni (bár ezzel a régi edzőm biztosan vitatkozna), mert a végén még meghúzódik az izmunk. Én legjobban a jobb, fakanalas kezem  féltem, mert ha az megsérül esetleg a fejvesztett főzésben, akkor bizony sok mindennek lőttek és ezt még véletlenül se kockáztatnám.  Aztán ott van még a comb- és farizom. Persze nincsenek közveztlenül érintve a főzőcskében, de mindenképp fontos szerepet játszanak egy-egy, több órás sütögetés alkalmával. Hát kik visznek minket ide oda a konyha, a hűtő és a kamra között? Most nekik is kicsi pihenésre van szükségük, ezért kímélem őket, és csakis a gyors ételekre koncentrálok.
Az "edzésprogram" jól átgondolt és felépített. Kezdtük egy 10 perces édességgel (lásd alább), most pedig egy max. 15 perces előkészítést igénylő étellel folytatjuk, mert a többit elvégzi a sütő. A következő visszaszoktató edzés alkalmával, már talán valami bonyolultabbal is megpróbálkozhatunk.

Paradicsomos, padlizsános csirkecomb

Hozzávalók (2-4 főre):
4 egész csirkecomb
1 doboz (250 g) hámozott paradicsom konzerv (pl. Mutti pelati)
fél dl száraz fehérbor
1 kisebb padlizsán
1 kisebb vöröshagyma
4-5 fokhagyma
bors

A paradicsomot és a fehérbort öntsük egy hőálló tálba. A vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra, a padlizsánt pedig kívánt méretűre. A zöldségeket keverjük el a paradicsommal, helyezzünk bele a tálba a csirkecombokat, sózzuk borsozzuk. Fóliával fedjük le és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. Ha már majdnem kész, akkor vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a combokat.

RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

6 megjegyzés:

Thrini írta...

Hi-hi, jó az edzésterved! :)

bévé írta...

:)))
Jó az a kis egyszerű csirkecomb. :)

chriesi írta...

Jól teszed! :)

Vesta írta...

Kíváncsi lettem,vajon mi lesz az edzésterv harmadik része :)

Vera írta...

Köszi mindenkinek :)
Jó hétvégét :)

Vera írta...

Chicken with tomato and eggplant

Ingredients:
4 chicken legs
1 can of peeled tomatoes (Mutti pelati)
50 ml dry white wine
1 small eggplant
1 small onion
4-5 cloves of garlic
Pepper
Salt

Pour the tomatoes and wine in a heatproof pan. Cut the onion, garlic and eggplant. Mix the vegetables in the tomato sauce, and place the chicken in the mixture. Season it to taste.Cover the pan and bake the chicken in 180C preheated oven for about an hour. After 45 min. take off the lid and let the chicken roast.

Related Posts with Thumbnails