2011/01/05

Új év és édesség helyett


Remélem mindenkinek jól kezdődött az új éve. Az enyém bizony várakozáson felül. Ki, hogy áll a fogadalmakkal? Én idén nem tettem, egyrészt elfelejtettem, másrészt pedig úgysem tartom be soha, vagyis inkább olyan apró fogadalmakat tettem -ami igazán nem is számít annak- például több hal fogyasztása (de megbocsátható ha nem, hiszen nem tenger mellett élek).

Kinek, hogy sikerül visszarázódni a hétköznapokba? Nekem nagyon nehezen megy, még főzni sem jut eszembe semmi. Remélem majd lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba, csak idő kérdése. Az évet se édeséggel akartam kezdeni a blogon, de ez volt az egyetlen különlegesebb étel amit az elmúlt pár napban készítettem. Pontosabban édesség helyett ajánlom ezt a receptet, annak aki még nem unja a banánt! Nem kell elővenni a habverőt, nem kell bekapcsolni a sütőt, nem krémes, nem piskótás, az egész elkészítése nem vesz igénybe 10 percnél többet és sokkal egészségesebb, mint egy szelet habos sütemény.

Sült banán

Hozzávalók:
banán
tavaszi tekercs tészta
méz
szezámmag
olaj

A banánt vágjuk darabokra, csavarjuk be a beáztatott tésztába, majd forró olajban süssük ki. Csurgassunk rá mézet és szórjuk meg szezámmaggal tálalás előtt.

RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

7 megjegyzés:

duende írta...

Szia!

BUÉK! :)

Isteni ötlet, vittem! A két kedvenc desszertem: sült banán karamellöntettel és banán a' la Mexikó. :)) Mivel nálunk nem lehet tavaszitekercs tésztát kapni, én majd rétestésztával próbálom ki, szerintem úgy sem lesz rossz! :)

Ó... nekem a dolgos-főzős hétköznapok jutottak karácsonyra is, szilveszterre is, de csendes ünnepek voltak, szóval pihi is volt benne. Remélem, 2011 kicsit kalandosabb éve lesz nekem, mint az előző volt... :)

Vera írta...

Duende,
:) BuéK neked is.

milyen az a mexikói banán?
Nem mondom, hogy én nem főztem, de otthon (mármint anyuéknál) voltunk, és most újra itthon, több, mint egy hét után.... :)

Hát akkor kalandokban gazdag új évet kívánok neked :))

Notburga írta...

Sajna én betegen kezdtem, de már lábadozom...
Tavaszitekercs tészta helyett én palacsintatésztába szoktam kisütni, úgy sem rossz!
Sikeres Újévet!

duende írta...

Húha. Várjál, meg kell néznem a blogon. :))

Na. Tojás nélküli palacsintatésztába, amit kukoricalisztből csináltam, még kevertem natúr kukoricapelyhet is és bő, forró olajban kisütöttem. Fahéjas csokiöntettel tálaltam. Isteni az is. :)


Köszi szépen! :)

chriesi írta...

Először azt hittem, hogy hal. :D Várakozáson felül? Ez izgalmasan hangzik! Minden minden jót az új évre! puszi :)

Dió Bisztró írta...

Imádom a képeidet!

Vera írta...

Fried banana

Ingredients:
banana
spring roll pastry
honey
sesame seed
oil

Roll the banana pieces in the sprong roll pastry. Deep fry them in vegetable oil. Serve with honey and sesame seed.

Related Posts with Thumbnails