Íme az idei első medvehagymás étel ami a konyhámban készült. Az egyszerűség kedvéért a már jól bevált quiche tésztához nyúltam és egy egyszerű de annál finomabb ételt készítettem.
Ideális könnyű tavaszi ebéd/vacsora és a vendégek sem utasítanák vissza. A feta sajt szerintem nagyon jól illik a medvehagymához, a quiche-et mindenesetre jól feldobta. Nekem annyira bevált, hogy azt hiszem legközelebb ezt a variációt egy más formában prezentálom.
Ideális könnyű tavaszi ebéd/vacsora és a vendégek sem utasítanák vissza. A feta sajt szerintem nagyon jól illik a medvehagymához, a quiche-et mindenesetre jól feldobta. Nekem annyira bevált, hogy azt hiszem legközelebb ezt a variációt egy más formában prezentálom.
A receptet most a képeken olvashatjátok. Ha rákattintotok a képre, akkor nagyban olvasható. Remélem nektek is tetszik ez az új receptformátum, már régen készülök egy szakácskönyves külsővel. Hogy ez aztán mennyire praktikus, azt majd ti megmondjátok.
A fenti képek © Studer-T. Veronika all rights reserved
Többi quiche receptem:
Spárgás quiche
Paradicsomos ricotta-s quiche
Krémsajtos quiche
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
13 megjegyzés:
Vagány az a szeletelő eszköz!
Nagyon szép képek - abszolút szakácskönyvbe valók ;)
Véleményt kértél: A szövegben engem zavarnak a különböző a-á betűk. Meg esetleg maga a recept mögött elhalványítható/besötétíthető lehetne a háttér jobb olvashatóság érdekében? Esetleg még a torta-/quicheforma méretét is meg lehetne adni a 2 adagon túl.
Anazar,
Én is imádom. Kézzel készült, egyedi darab.
Robi,
Köszi, a méretet gyorsan odaírtam.
Betűtípust fogok váltani, az a gond. Csak sajnos nagyon kevés nekem tetsző betűtípus szereti az ékezeteket :(((
Lehet manuálisan is vesszőt tenni rá ;) Vagy kiegészíteni/kibővíteni a választott betűtípust egy á-val ;)
ahhhhha... hm. Majd igyekszem :)))
Gyonyoru szep kepek, nagyon tetszik a szakacskonyv-szeru megjelenites :) Jo a recept is!
Nekem a legjobban a tojássárgája tetszik a lisztben. :)) Jól hangzik a quiche.
Na erről a bejegyzésről valahogy lemaradtam :O Még, ha nem követném a blogot, azt mondom oké... de így :)
Nekem tetszik ez a megoldás, így tuti nem másolják Copy+Paste a receptjeidet :)
Tavaly próbálkoztam cserépben a medvehagymával, de nem jártam sok sikerrel, ott nincs nekik az a táptalaj, amiből élnek... :/
Imádom ezt a piteformát, tegnap én is ilyenben sütöttem (csak édeset, azelőtt meg spárgást...)
Ja és csodás ez a zöld háttér!
Én is manuálisan szoktam a betűkhöz ékezetet rakni, bár bizonyos szövegrészeknél ez elég vicces tud lenni, amikor mondjuk minden második betű ékezetes....
Na nem írok regényt, a quiche csodás!
Nagyon tetszik, anynira, hoyg szivem szerint at is venenm a stilust... :)
Gorgeous!!!
Great blog; happy I found you!
Mary xo
Delightful Bitefuls
igen, talán egy világos ablakban jobban olvasható lenne az írás, de ez a fotó egyébként hűha.
do you have an english translation? :)
Wild garlic quiche
For the crust (enough for 3x20 diameter tin)
200 g all-purpose flour
130 g cold butter
1 egg
1 tbsp vinegar
2 tbsp cold water
1 tsp salt
For the filling
Wild garlic
4 eggs
150-200 ml heavy cream
Salt
200 g feta cheese
For pastry, combine flour and salt in a bowl and using fingertips rub butter through flour until mixture resembles fine breadcrumbs. Add egg, vinegar and water and mix until combined. Wrap it in plastic and refrigerate for an hour.
Roll out pastry onto a lightly floured work surface to 3-4mm thick and use to line a 20cm tin. Prick base with a fork.
Preheat oven to 160 C degree.
Place wild garlic on the bottom. Combine eggs, cream and salt in a bowl, then pour egg mixture over the wild garlic, add feta cheese crumbs and bake for 25-30 minutes.
Megjegyzés küldése