2011/04/03

Medvehagymás-Feta sajtos quiche



Végre elkezdődött a medvehagyma szezon. Ahogy a múlt héten olvastam a blogokat is elérte a medvehagyma őrület és ez alól én sem vagyok kivétel. Annyi előnnyel indulok a többiekhez képest, hogy nálam a kertben nyílik ez a növény, nem kell messze mennem hogy ráakadjak, sőt pénzembe sem kerül szerencsére. Ahogy hallottam otthon nagyon drágán árulják a piacokon. Erre is van megoldás. Aki annyira szereti ezt a növényt és van hely a kertjében akkor érdemes egy pár palántát ültetni, utána nem lesz gond a beszerzéssel.

Íme az idei első medvehagymás étel ami a konyhámban készült. Az egyszerűség kedvéért a már jól bevált quiche tésztához nyúltam és egy egyszerű de annál finomabb ételt készítettem.


Ideális könnyű tavaszi ebéd/vacsora és a vendégek sem utasítanák vissza. A feta sajt szerintem nagyon jól illik a medvehagymához, a quiche-et mindenesetre jól feldobta. Nekem annyira bevált, hogy azt hiszem legközelebb ezt a variációt egy más formában prezentálom.

A receptet most a képeken olvashatjátok. Ha rákattintotok a képre, akkor nagyban olvasható. Remélem nektek is tetszik ez az új receptformátum, már régen készülök egy szakácskönyves külsővel. Hogy ez aztán mennyire praktikus, azt majd ti megmondjátok.


A fenti képek © Studer-T. Veronika all rights reserved


Többi quiche receptem:
Spárgás quiche
Paradicsomos ricotta-s quiche
Krémsajtos quiche


RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

13 megjegyzés:

Anazar írta...

Vagány az a szeletelő eszköz!

Unknown írta...

Nagyon szép képek - abszolút szakácskönyvbe valók ;)

Véleményt kértél: A szövegben engem zavarnak a különböző a-á betűk. Meg esetleg maga a recept mögött elhalványítható/besötétíthető lehetne a háttér jobb olvashatóság érdekében? Esetleg még a torta-/quicheforma méretét is meg lehetne adni a 2 adagon túl.

Vera írta...

Anazar,
Én is imádom. Kézzel készült, egyedi darab.

Robi,
Köszi, a méretet gyorsan odaírtam.
Betűtípust fogok váltani, az a gond. Csak sajnos nagyon kevés nekem tetsző betűtípus szereti az ékezeteket :(((

Unknown írta...

Lehet manuálisan is vesszőt tenni rá ;) Vagy kiegészíteni/kibővíteni a választott betűtípust egy á-val ;)

Vera írta...

ahhhhha... hm. Majd igyekszem :)))

Delish írta...

Gyonyoru szep kepek, nagyon tetszik a szakacskonyv-szeru megjelenites :) Jo a recept is!

Almond írta...

Nekem a legjobban a tojássárgája tetszik a lisztben. :)) Jól hangzik a quiche.

Reni írta...

Na erről a bejegyzésről valahogy lemaradtam :O Még, ha nem követném a blogot, azt mondom oké... de így :)

Nekem tetszik ez a megoldás, így tuti nem másolják Copy+Paste a receptjeidet :)

Tavaly próbálkoztam cserépben a medvehagymával, de nem jártam sok sikerrel, ott nincs nekik az a táptalaj, amiből élnek... :/

Imádom ezt a piteformát, tegnap én is ilyenben sütöttem (csak édeset, azelőtt meg spárgást...)

Ja és csodás ez a zöld háttér!

Én is manuálisan szoktam a betűkhöz ékezetet rakni, bár bizonyos szövegrészeknél ez elég vicces tud lenni, amikor mondjuk minden második betű ékezetes....

Na nem írok regényt, a quiche csodás!

Lilahangya írta...

Nagyon tetszik, anynira, hoyg szivem szerint at is venenm a stilust... :)

Mary @Delightful Bitefuls írta...

Gorgeous!!!

Great blog; happy I found you!

Mary xo
Delightful Bitefuls

Bor, só, meg a héja írta...

igen, talán egy világos ablakban jobban olvasható lenne az írás, de ez a fotó egyébként hűha.

Sakorarox írta...

do you have an english translation? :)

Vera írta...

Wild garlic quiche

For the crust (enough for 3x20 diameter tin)

200 g all-purpose flour
130 g cold butter
1 egg
1 tbsp vinegar
2 tbsp cold water
1 tsp salt

For the filling
Wild garlic
4 eggs
150-200 ml heavy cream
Salt
200 g feta cheese


For pastry, combine flour and salt in a bowl and using fingertips rub butter through flour until mixture resembles fine breadcrumbs. Add egg, vinegar and water and mix until combined. Wrap it in plastic and refrigerate for an hour.

Roll out pastry onto a lightly floured work surface to 3-4mm thick and use to line a 20cm tin. Prick base with a fork.

Preheat oven to 160 C degree.
Place wild garlic on the bottom. Combine eggs, cream and salt in a bowl, then pour egg mixture over the wild garlic, add feta cheese crumbs and bake for 25-30 minutes.

Related Posts with Thumbnails