2011/07/07

Forró napokra


.... de még milyen forró napokra. Ha nem lett volna itthon ez a granita, akkor nem is tudom hogyan éltem volna túl az elmúlt napok forróságát. Persze ebbe biztosan szerepet játszik az is, hogy egy kisebb növendék cet méretűre nőttem és még így is trappolok reggeltől estig. A járásom pedig egyenesen egy kacsáéra emlékeztet. Itt ugyan van egy kis nézeteltérés a férjem és köztem, mert szerint inkább pingvines a járásom, de ez igazán csak részletkérdés. A lényeg bizony az, hogy meleg van. Mit meleg, hőség és forróság.

Amint megláttam a görögdinnyét a boltban rögtön tudtam, hogy mi fog készülni az egyikből. Annyira egyszerű a recept, hogy talán nem is kellene egy egész oldalt szánni neki. Alig 3 hozzávaló kell a görögdinnyés granitához, pár óra a fagyasztóban és azoknak akik nem várnak babát egy kevés alkohol is megengedett, sőt már majdnem hogy kötelező.

A receptért kattints a képre:

© Studer-T. Veronika all rights reserved

5 megjegyzés:

Reni írta...

Imádom! A hétvégén 4 dinnyét vettünk Békéscsabáról hazafele jövet, de azok mind-mind csak magában lettek elfogyasztva úgy, ahogy felvágtuk... akartam fetával salátát, meg még granitát, de "csak" szeletelve tömtem magamba :)
Mekkorka dinnye volt ez? A felső képből kiindulva pinduri lehetett. Vagy a kehely nagy? :)

Vera írta...

Mini dinnye volt, vettem 5 db-ot, ebből 2 végezte a granitában :)

Kati írta...

De jó, én még sosem készítettem granitát, de a nyáron sorra kerül, annyira megtetszett ez a dinnyés.

Eszter írta...

Én is a napokra terevezem a készítését, de nem dinnyéből. Viszont abból is kipróbálom majd, mert a fiúk nagyon szeretik nálunk.
Köszi a tippet! ;-)

Csibe írta...

Nagyon szép...és mi is imádjuk :))

Related Posts with Thumbnails