Pavlova receptből annyi van az interneten, hogy ki lehetne tapétázni vele a házat, tudom, látom. Ez persze nem jelenti azt, hogy én ne gazdagíthatnám ezt az amúgy sem kicsi kollekciót. Ez a desszert itthon amikor nem jut más az eszembe és persze remek alkalom a fagyasztóban felhalmozódott tojásfehérjék felhasználására is. Minden egyes alkalomra működik, tejszínhabbal, vagy anélkül, de nekem magában, gyümölcs nélkül sem okoz sok gondot az elpusztítása.
Ha igazán előkelő desszertet akarunk faragni az amúgy törékeny habból, akkor akár habcsók tortát is készíthetünk például citromkrémmel töltve, gyümölcsökkel megpakolva. Hogy fogyókúrás e? Nem, azt nem állítanám. Eléggé édes, bár igyekeztem lecsökkenteni a cukor mennyiségét és a hozzá tálalt gyümölcsök is jobb ha kissé savanykásak. De most mondjátok meg, hát nem egy szexi desszert?
A receptért kattints a képre:
© Studer-T. Veronika all rights reserved
PLEASE, FIND THE RECIPE IN ENGLISH DOWN IN THE COMMENTS
7 megjegyzés:
Csurog a nyálam!
Óóóó, de csodálatosan néz ki!
miazhogyszexi! :) annyira finom, lágy, romantikus fotók ezek!
imádom! egyszerűen bármikor be tudnám vágni. erre vár vagy 10 tojásfehérjém a fagyasztóban :))
amúgy én is savanyú (bogyós) gyümölcsökkel szeretem a legjobban, de most nagy vágyam, hogy megint elkészítem a maracuja curd-öt és azzal, illetve mangóval és barackkal pakolom meg... kérdés lesz-e rá időm :)))
Anazar, Elif,
nagyon köszi
Reni,
én a maracuja-t csak úgy rá szoktam önteni :)
azért erre legyen időd, bűn lenne nem elkészítni :)
az se rossz... láttam is valahol szerintem ilyen fotót :)
Pavlova with lemon curd
for the pavlova:
6 eggwhites
250g caster sugar
1.5 tsp white wine vinegar
1.5 tsp corn starch
for lemon curd:
4 egg yolks
100 g caster sugar
250 ml cream
1 lemon
Preheat oven to 120C. Line a large baking tray with baking paper.
For meringue, whisk eggwhites and a pinch of salt in the bowl of an electric mixer until soft peaks form. With motor running, add sugar, a tablespoon at a time, whisking until sugar dissolves (5-10 minutes). Fold in corn starch, and vinegar. Continue until the cream is hard and shiny. Then divide the mixture into two and pile cream into squares on oven tray, gently smoothing top and making a slight indentation. Bake in centre of oven until crisp but not coloured about 45 min. Let it cool in the oven.
For the lemon curd whisk egg yolks, the juice and zest of lemon and sugar in a pan. Continue whisking until mixture becomes thick. Let it cool. Whisk heavy cream then fold into the cooled lemon cream. Serve with the meringues.
Nagyon szép!
Megjegyzés küldése