2011/04/17

Nyuszi hopp...



Jövő héten már itt is Húsvét. Elképesztő mennyire rohan az idő. Előbb még karácsony volt, aztán szilveszter, most meg hipp-hopp itt a nyuszi. Mi is lenne aktuálisabb édesség, mint a répatorta. Tudom, ezt mindenki unalomig süti ilyenkor, én csak azért mert gyorsan valami édeset akartam készíteni és éppen ezek a hozzávalók voltak itthon. Egy kicsit talán eltér a többi répatortától, például nincs benne mogyoró, nemes egyszerűséggel ezért mert nem volt itthon, de az eredményen mit sem rontott. A tészta így is ellenállhatatlanul szaftos és könnyű lett.

Már egy ideje tervben volt a krémsajtos frosting készítése és a torta éppen kapóra jött. Tökéletesen passzol a savanykás sajtos krém a süteményhez. Ha valaki nem szereti vagy éppen nincs kedve hozzá akkor a porcukor is éppen úgy megteszi. A süti szerintünk -a férjem, én és a kismanó szerint is- olyan jól sikerült, hogy ismétlést kívánt. Ma újra elkészült és mivel újra felújítunk -szépen lassan haladunk a házon, jelenleg az előszobám áll romokban- külön örülök, hogy van valami édesség itthon ami mellett meg lehet pihenni munka közben.


A receptért kattints a képre:

Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved



RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

12 megjegyzés:

Pauli írta...

I love your photos:) The food stylization is always perfect as well!

Kriszta írta...

Nagyon jól néz ki!Imádom!

Édes és Keserű írta...

Pauli,
Thanks a lot :)

Kriszta,
Az ilyen könnyű sütiket én is szeretem

BéVé írta...

És hipp-hopp, mindjárt anyuka leszel! :))) Gyönyörű a fotó, mint mindig.

Eszter írta...

Mennyire megkóstolnám...irtó jól néz ki!
Szeretnélek invitálni egy játékra, kérlek nézz be hozzám!

Édes és Keserű írta...

Bévé,
hát igen, már 20. hét.... tényleg hipp-hopp...

Eszter,
Köszi szépen

Nagy Kati írta...

A répatortáról mindig az az idétlen vicc jut az eszembe( répatorta van??),nem is értem,mi a vicces benne, bár akkor lehet,hogy csak én vagyok idétlen...:D
Ezt fogom megsütni húsvétra, eddig még minden sütid nyerő volt!
A kis marcipánrépák nagyon cukik!


20.hét??? Az már a félidő...szép időszak... :)

Édes és Keserű írta...

Kati,

Én meg ne ismerem a viccet :)

örülök, hogy ízlettek a sütik, szerintem nem fogod megbánni ezt sem. Én még nem tudom mit süssek....talán nem is sütök, hanem valami krém lesz :)
20.hét és már nagyot nőtt a pocakom, a kismanó meg nagyon aktív, bukfencezik folyton :)))

soldier'swife írta...

I would love to have this carrot cake recipe in english :) soldier01wife@gmail.com

Thank you

Food and story írta...

Vera, you always make such many inspiration for us and me of course :). Youre so talented on doing everything aspect toward food photography . Thanks for sharing and have a great day!

Édes és Keserű írta...

Asri,
thanks for the kind words. :)

Édes és Keserű írta...

Honey-ginger carrot cake

Ingredients:
250 g flour
200 g carrot, finely grated
150 g softened buter
120 g brown sugar
2-3 tbsp honey
4 large eggs
150 ml milk
1 pack of baking powder
3 tsp. Ground ginger
Zest of 1 lemon
Seeds of 1 vanilla

Cream cheese frosting:
250 g cream cheese
100 g softened butter
Zest of ½ lemon
1 tbsp caster sugar (or according to taste)

Heat the oven to 180 C. Line a 24cm cake tin. Sift the flour, ginger, baking powder together. Beat the eggs with the sugar until creamy and citrus zests, vanilla seeds and honey. Stir in eggs and milk, then the carrots and fold everything into the flour mixture. Bake for 1 hour or until a skewer comes out clean.
For the frosting, beat the butter and icing sugar together until soft and then beat in the cream cheese. Chill the mixture until it's thick but spreadable

Related Posts with Thumbnails