2011/04/20

Tojást nyuszira



Egyértelmű, ha Húsvét akkor tojásfestés, tojás az asztalon, a fűben. Ezt lehet még fokozni és tojást is tálalni a családnak, ha már Húsvét akkor legyen kerek. Millió és egy változatban lehet a töltött tojást kínálni, utána meg persze levezetésnek majdnem kötelező a répatorta. Most nem töltve hoztam, hanem ecetben. Bevallom, hogy most készítettem először, próbaképpen és nekem ízlik. Ízesítése sokféle lehet. Most kihagytam az olyan érdekesebb hozzávalókat, mint például a szegfűszeg, de biztosra veszem, hogy azzal sem lenne éppenséggel rossz a végeredmény. 

Ha nem is magában, de salátához fogyasztva remek. Az enyhén savanykás íze kiválóan illik a különböző zöldekhez. Munka is csak annyi van vele amíg a főtt tojásokat megtisztítjuk  és felforraljuk az ecetet a fűszerekkel. A receptben megadott fűszerek és azok mennyisége szabadon variálható, bátran próbálkozzatok különböző ízesítésekkel.

A receptért kattints a képre:

 
Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved

 

Húsvéti receptajánló:

5 megjegyzés:

Eszter írta...

Szuper! ;-)

chriesi írta...

Az a fészek!!! :) Klassz!

Pötipite írta...

Fészekrakó-Vera! :))
Ez annyira,de annyira jó recept,mert úúgy unom a húsvéti főtt tojást,amit aztán nem győzünk tojáskrémbe, szendvicsbe,rakott krumpliba tuszkolni,csak hogy fogyjon....:)

Kati írta...

Ez tetszik.

Vera írta...

Kati és Kati :)
Nincs is jobb alkalom erre az ételre, mint a Húsvét

Related Posts with Thumbnails