Jövő héten már itt is Húsvét. Elképesztő mennyire rohan az idő. Előbb még karácsony volt, aztán szilveszter, most meg hipp-hopp itt a nyuszi. Mi is lenne aktuálisabb édesség, mint a répatorta. Tudom, ezt mindenki unalomig süti ilyenkor, én csak azért mert gyorsan valami édeset akartam készíteni és éppen ezek a hozzávalók voltak itthon. Egy kicsit talán eltér a többi répatortától, például nincs benne mogyoró, nemes egyszerűséggel ezért mert nem volt itthon, de az eredményen mit sem rontott. A tészta így is ellenállhatatlanul szaftos és könnyű lett.
Már egy ideje tervben volt a krémsajtos frosting készítése és a torta éppen kapóra jött. Tökéletesen passzol a savanykás sajtos krém a süteményhez. Ha valaki nem szereti vagy éppen nincs kedve hozzá akkor a porcukor is éppen úgy megteszi. A süti szerintünk -a férjem, én és a kismanó szerint is- olyan jól sikerült, hogy ismétlést kívánt. Ma újra elkészült és mivel újra felújítunk -szépen lassan haladunk a házon, jelenleg az előszobám áll romokban- külön örülök, hogy van valami édesség itthon ami mellett meg lehet pihenni munka közben.
A receptért kattints a képre:
A receptért kattints a képre:
Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved
RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS
12 megjegyzés:
I love your photos:) The food stylization is always perfect as well!
Nagyon jól néz ki!Imádom!
Pauli,
Thanks a lot :)
Kriszta,
Az ilyen könnyű sütiket én is szeretem
És hipp-hopp, mindjárt anyuka leszel! :))) Gyönyörű a fotó, mint mindig.
Mennyire megkóstolnám...irtó jól néz ki!
Szeretnélek invitálni egy játékra, kérlek nézz be hozzám!
Bévé,
hát igen, már 20. hét.... tényleg hipp-hopp...
Eszter,
Köszi szépen
A répatortáról mindig az az idétlen vicc jut az eszembe( répatorta van??),nem is értem,mi a vicces benne, bár akkor lehet,hogy csak én vagyok idétlen...:D
Ezt fogom megsütni húsvétra, eddig még minden sütid nyerő volt!
A kis marcipánrépák nagyon cukik!
20.hét??? Az már a félidő...szép időszak... :)
Kati,
Én meg ne ismerem a viccet :)
örülök, hogy ízlettek a sütik, szerintem nem fogod megbánni ezt sem. Én még nem tudom mit süssek....talán nem is sütök, hanem valami krém lesz :)
20.hét és már nagyot nőtt a pocakom, a kismanó meg nagyon aktív, bukfencezik folyton :)))
I would love to have this carrot cake recipe in english :) soldier01wife@gmail.com
Thank you
Vera, you always make such many inspiration for us and me of course :). Youre so talented on doing everything aspect toward food photography . Thanks for sharing and have a great day!
Asri,
thanks for the kind words. :)
Honey-ginger carrot cake
Ingredients:
250 g flour
200 g carrot, finely grated
150 g softened buter
120 g brown sugar
2-3 tbsp honey
4 large eggs
150 ml milk
1 pack of baking powder
3 tsp. Ground ginger
Zest of 1 lemon
Seeds of 1 vanilla
Cream cheese frosting:
250 g cream cheese
100 g softened butter
Zest of ½ lemon
1 tbsp caster sugar (or according to taste)
Heat the oven to 180 C. Line a 24cm cake tin. Sift the flour, ginger, baking powder together. Beat the eggs with the sugar until creamy and citrus zests, vanilla seeds and honey. Stir in eggs and milk, then the carrots and fold everything into the flour mixture. Bake for 1 hour or until a skewer comes out clean.
For the frosting, beat the butter and icing sugar together until soft and then beat in the cream cheese. Chill the mixture until it's thick but spreadable
Megjegyzés küldése