Az elmúlt hetekben, amikor olyan iszonyú meleg volt, nagyon megkívántam a fagylaltot. A mangós után -aminek nagy sikere volt itthon és külföldön is- rögtön készült valami még savanykásabb is. Pálcikára csak azért került, mert ki akartam próbálni az új formát, de gombócként is pont olyan finom. A savanykás ízen van a hangsúly ennél a jégkrémnél, mivel író is került bele. A joghurtot nem találtam eléggé savanyúnak, főleg hogy ha cukor is kerül bele akkor elveszíti a frissességét szerintem. Eredetileg nem akartam főzni, de kénytelen voltam az író miatt egy kevés tojássárgával felfőzni, hogy krémesebb legyen.
Az eredmény egyáltalán nem rossz, hogy még jobban feldobjuk márványozzuk gyümölcspürével. Ez nem csak jól néz ki, de még frissebb lesz a fagyi. Bármilyen gyümölcs megteszi ami éppen kéznél van, persze érdemes olyat választani ami már egy kicsit édesebb, így tökéletesen ellensúlyozza a jégkrém savanyúságát. Mit is lehetne még mondani.....ja igen, Vigyázat, gyorsan olvad!
A receptért kattints a képre:
Minden kép © Studer-T. Veronika all rights reserved
PLEASE, FIND THE RECIPE IN ENGLISH DOWN IN THE COMMENTS
13 megjegyzés:
Az első kép simán mehet bármelyik újság címlapjára!
Nagyon jól néz ki és biztosan ugyanilyen finom is! :) Egyébként hol lehet beszerezni írót? Köszönöm!
Noémi, köszi.
Melitta,
Hoppp... most megfogtál.... helyi közértben nem árulják valamiért. Én itt a boltban veszem. Nagyobb boltokban (Interspar, hiper Tesco stb.) otthon is van.
Kábé két éve itt várakozik a szekrényemben egy 100-as jégkrémes pálcika csomag... már ideje lenne felhasználnom :))
Köszönöm a pályaművet! ;)
Az a fölső kép álomszép!!! Itt nézem, és hűsölök közben :) Én is átálltam a fagyikészítésre, csak igyekszem bonbonnak álcázni :D
Szia ! Én nagyon keresek ilyen fagylaltos pálcikát, tudsz abban segíteni, hogy hol vetted? Köszi, Réka
Reni,
nincs mit :)
Erinacea,
igen tudom, mindig megnézem mit alkottál :)
Réka,
ez nem a klasszikus pálcika. Ez igazából fa spatula (tudod, amivel a doktor bácsi megnézi a torkod. Gyógyszertárban kapsz, 100 van 1 dobozban.
Deliziosi :) ciao
Buttermilk Yogurt ice cream
200 ml buttermilk
300 ml yogurt
3 egg yolks
6-8 tbsp sugar
100 gstrawberry (or raspberry)
Heat up buttermilk in a sauce pan and add egg yolks and sugar. Stir continuously until cream somewhat thickens. (about 15 min) Don't let it boil!!!!
Add yogurt and let it cool in the refrigerator for few hours, but better the whole night.
The next day place the container in the freezer and when it starts to freeze stir it with an electric mixer. Repeat this in every hour for about 4-5x, or process the cream in the ice cream machine.
Boil strawberries and gently fold the sauce into the ice cream. Let it freeze.
You can fill some popsicle molds if you feel like it.
Csodaszép és nyálcsorgató!
Ezekről a képekről most az jutott eszembe, hogy milyen jó dolguk lesz majd a kislányaid barátainak pár év múlva, amikor mondjuk szülinapi zsúron ilyet kapnak...:))
Mesés!
na, megelőlegeztem még egy kislányt...:))
a sparban lehet kapni étkezési írót!
Megjegyzés küldése