2011/07/12

Szedres pite sütés nélkül


Igazából bármilyen gyümölcs lehet a pite tetején, merthogy nem az a lényeg. Ez most nekem éppen szedresre sikeredett és remekül passzolt a süti többi összetevőjével. Gondoltam tartok egy szusszanásnyi szünetet mielőtt még megmutatnám a mexikói sorozat utolsó kettő receptjét és beiktatom ezt a finom sütit.

A recept lényege az alját képező csokis-tejszínes zabpehely. Remek helyettesítése a kekszmorzsának, picivel izgalmasabb talán. A krém pedig szintén variálható, de én a mascarpone tejszín keverékre szavazok, az mindenhez passzol. A tetejére pedig kötelező a gyümölcs, ami ugyan lehet bármi, de ajánlom hogy savanykásabbat válasszunk, mert az remekül illik az édes-kesernyés csokis alaphoz. És mielőtt elfelejtem, a pite bizony tömény, csak óvatosan bánjunk vele.

A receptért kattints a képre:


© Studer-T. Veronika all rights reserved

Hogyan készült?!
A sorozat következő témája a fenti pite kép lesz. Nézzétek meg alaposan és gondoljátok végig vajon hogyan készült, honnan jön a fény stb és írjátok meg ha van kedvetek. Még egy kép készült a pitéről, más szögből, azt itt láthatjátok.

12 megjegyzés:

Csibe írta...

Vera, ez nagyon jóóó! Hamarosan érik nálunk is a szeder, így azzal fogom kipróbálni. Köszi!

Csibe írta...

Lemaradt...
Mekkora formát használtál?

Édes és Keserű írta...

Hoppá, mindjért javítom, 24 cm-es

Névtelen írta...

szia!
es mennyi a maradek tejszin? marmint mennyit teszel az alaphoz es mennyit a kremhez??? koszi :-)
Eva

Kati írta...

Ez a pite valami álom.

Édes és Keserű írta...

Éva,
3 ek kell a csokihoz, most javítottam.

Kati,
köszi :)

Névtelen írta...

Milyen gyömbért használsz? poralakút, vagy valódi, reszeltet?

Petra írta...

Annyira jó ez a recept! Az ilyen édességek levesznek a lábamról.
A fotóid gyönyörűek!

Édes és Keserű írta...

Névtelen,
őrölt gyömbért használtam.

Petra,
ez nagyon kedves, köszi

Xiaolu @ 6 Bittersweets írta...

I see you've included the higher angle shot of the pie. Both look good, but I must say I love the drama of the almost straight-on shot. Love the ingredients shot at top here too. Cute baskets :). As for this pie, it sounds so summery and delicious. Just what I need after a night of broken air conditioning!

Édes és Keserű írta...

Thanks Xiaolu,
I also like the other picture more with that dreamy light, that gives something special to the image.

Jacqueline írta...

I can not get the english translation for this recipe....it looks so good and the crust is so very different! Please help. Thank you!
Jacqueline

Related Posts with Thumbnails