Igazából bármilyen gyümölcs lehet a pite tetején, merthogy nem az a lényeg. Ez most nekem éppen szedresre sikeredett és remekül passzolt a süti többi összetevőjével. Gondoltam tartok egy szusszanásnyi szünetet mielőtt még megmutatnám a mexikói sorozat utolsó kettő receptjét és beiktatom ezt a finom sütit.
A recept lényege az alját képező csokis-tejszínes zabpehely. Remek helyettesítése a kekszmorzsának, picivel izgalmasabb talán. A krém pedig szintén variálható, de én a mascarpone tejszín keverékre szavazok, az mindenhez passzol. A tetejére pedig kötelező a gyümölcs, ami ugyan lehet bármi, de ajánlom hogy savanykásabbat válasszunk, mert az remekül illik az édes-kesernyés csokis alaphoz. És mielőtt elfelejtem, a pite bizony tömény, csak óvatosan bánjunk vele.
© Studer-T. Veronika all rights reserved
Hogyan készült?!
A sorozat következő témája a fenti pite kép lesz. Nézzétek meg alaposan és gondoljátok végig vajon hogyan készült, honnan jön a fény stb és írjátok meg ha van kedvetek. Még egy kép készült a pitéről, más szögből, azt itt láthatjátok.
12 megjegyzés:
Vera, ez nagyon jóóó! Hamarosan érik nálunk is a szeder, így azzal fogom kipróbálni. Köszi!
Lemaradt...
Mekkora formát használtál?
Hoppá, mindjért javítom, 24 cm-es
szia!
es mennyi a maradek tejszin? marmint mennyit teszel az alaphoz es mennyit a kremhez??? koszi :-)
Eva
Ez a pite valami álom.
Éva,
3 ek kell a csokihoz, most javítottam.
Kati,
köszi :)
Milyen gyömbért használsz? poralakút, vagy valódi, reszeltet?
Annyira jó ez a recept! Az ilyen édességek levesznek a lábamról.
A fotóid gyönyörűek!
Névtelen,
őrölt gyömbért használtam.
Petra,
ez nagyon kedves, köszi
I see you've included the higher angle shot of the pie. Both look good, but I must say I love the drama of the almost straight-on shot. Love the ingredients shot at top here too. Cute baskets :). As for this pie, it sounds so summery and delicious. Just what I need after a night of broken air conditioning!
Thanks Xiaolu,
I also like the other picture more with that dreamy light, that gives something special to the image.
I can not get the english translation for this recipe....it looks so good and the crust is so very different! Please help. Thank you!
Jacqueline
Megjegyzés küldése