2011/05/24

Cheesecake fagyi & szendvics



Ha sok mindenben nem is vagyok biztos, abban igen, hogy nagyon-nagyon sok rajongója van a cheesecake-nek, legyen az a klasszikus NY-i, vagy német-, vagy éppen mascarpone-s sajttorta. És mit szóltok a cheesecake fagylalt verziójához? Ez is arathat ekkora elismerést, mint a hagyományos verzió? Én azt mondom, hogy igen, naná, nagyon is. Főleg egy fülledt nyári estén kellemes hűsítő desszert ez a savanykás, krémsajtos fagylalt.

Lehet pohárba kanalazni, de ha már lúd legyen kövér, készíthetünk fagyiszendvicseket is. Sokkal esztétikusabb így tálalni a fagylaltot és nem utolsó sorban pedig sokkal finomabb. Ez már kész desszert kategória. Feletjsük el a bolti fagylaltot és fagyiszendvicseket. Nagyon gyorsan otthon is készíthetünk bármilyen fagyitöltelékkel. Persze, most inkább maradjunk a cheesecake verziónál, mert jelenleg ez nálam a favorit. Ha kedvünk van hozzá keverhetünk a fagylaltba gyümölcsöt is (pl. málna, cseresznye, meggy) és úgy töltsük a keksz közé. Garantáltan nagy sikerünk lesz vele kicsiknél és nagyoknál egyaránt.


A receptért kattints a képre:

© Studer-T. Veronika all rights reserved


RECIPE IN ENGLISH IN THE COMMENTS

12 megjegyzés:

J.E.D. írta...

Ezt úgy, de úgy megkívántam. Hol lehet kóstolni? :)
A kódolás kicsit érdekes lett a recepten, de ilyen rusztikus nyelvezeten még talán jobb is. :)

Vera írta...

Hopppá, már javítom is :)

Reni írta...

Jujujujj! Ez olyan szép!

Én mascarpones eperfagyival töltöm az én verziómat :) Szerintem hamarosan csinálok én is :) Bár lehet most bevárom a málnaszezont, mert már az orromon is eper folyik :)

Névtelen írta...

Akartam kérdezni, hogy a fagyitól nem ázik-e el a keksz, de mire elázna, addigra a fagyi is kifolyik belőle...Tehát gondolom csak annyit kell megkenni a fagyival, amennyit rögtön meg is eszünk, nem? Vagy a fagyival összeragasztott kekszet betesszük a fagyasztóba?
Anna

Vera írta...

Reni,
Igen, az az összeállítás sem rossz :)

Anna,
Mindenképpen tedd egy kis időre fagyasztóba, úgy biztosan egyben marad. Előre tudsz készíteni kb. 12 adag szendvicset.

Alexandra írta...

Csodaszépek! Mint mindig :)

chriesi írta...

Eszméletlen jól néznek ki! A keksz is nagyon tetszik, főleg a rizsliszt miatt. Ez lesz a vasárnapi desszert!

Anazar írta...

Ez nagyon király!

Vera írta...

Biztos voltam benne, hogy ez a recept tetszeni fog :) köszi mindenki

Vera írta...

Cheesecake ice cream
300 ml milk
200 ml heavy cream
2 eggyolks
200 g cream cheese
8 tbsp sugar
zest of 1 lemon

Heat up milk and cream in a sauce pan. Add eggyolks and cream cheese and stir continously until cream somewhat thickens. (about 15 min) Don't let it boil!!!!
Add sugar, lemon zest and let it cool in the refrigerator for few hours, but better the whole night.
The next day place the container in the freezer and when it starts to freeze stir it with an electric mixer. Repeat this in every hour for about 4-5x.

Cocoa cookies

150 g rice flour
50 gall purpose
1,5 tbsp cocoa powder
1/2 tsp soda bicarbonate
1 tsp baking powder
120 g brown sugar
100 g butter
1 large egg
1 vanille pod or 1 tsp vanille extract
pinch of salt

Mix flours, salt, soda bicarbonate and baking powder. Beat butter and sugar until creamy then add egg and vanille extract. Fold the butter mixture into the flour and combine. Place the dough in a plastic wrap and refrigerate in for an hour.
Preheat oven to 180C.
Roll it out to 3-4 mm thick and cut desired forms. Bake it for 10 min. Let it cool on a wire rack.

Eszter írta...

Fantasztikusan jó!

Vianne írta...

Eszméletlenül gyönyörű a kèp!!
És tetszik a recept-ötlet, hétvègèn kipròbâlom menta vagy ibolya-fagyival:)

Related Posts with Thumbnails